Tidigare VD på Swedbank Birgitte Bonnesen begär nu 10 miljoner kr för sina högt åtråvärda advokater. Det är ingen blyg summa, och kanske något som staten nu får lägga fram på bordet.

Hela soppan kring Swedbank har spårat ur totalt. För ungefär 10 månader sedan väcktes åtalet men huvudförhandlingen började 4 oktober i år. Nu den 25 november är den avslutat och domen väntas komma 25 januari 2023.

Summerar vi ihop allt så har det blivit 2.305,5 timmars arbete för hennes advokater, motsvarande ett drygt årsverke à 2.000 timmar (räknat på 250 dagar och 8 timmars arbetsdag). Det är galet många timmar, och en kostnad därefter.

Timtaxan för advokaterna är då 3.500 kr ex moms. Jag vet inte vad ni säger men själv hade jag Inte tackat nej till en sådan timpenning.

Vad är handlar då allt detta om egentligen? Jag förstår att det är ett flertal brott men den gemensamma nämnaren är ändå de uppgifter hon lämnade om banken och deras penningtvätt

”Det här är inget Swedbank håller på med…” sa hon väl när vittringen om penningtvätten i Estland uppdagades.

Visst, det hon gjort är ingen skitgrej, men att staten ska stå för 10 miljoner extra p.g.a. massvis med möten där dyra advokater druckit kaffe är för mig obegripligt. Det sjukaste hade väl varit om hon frias och inget händer. Det är många familjer som hade kunnat få sin matkasse betalad nu när dessa 10 miljoner i sådana fall förverkats till ingen nytta.

Men jag antar att en fri Bonnesen är en glad Bonnesen.

 

28
0
Kommentera gärna :)x
()
x