I det här inlägget berättar jag om min senaste upplevelse från ICA, och varför jag håller det här bolaget så långt från min portfölj som möjligt.

När vi pratar livsmedel så finns det egentligen två omtalade bolag att köpa i Sverige:

Axfood har jag haft i portföljen länge och i det här inlägget ser du just varför jag valt att investera där. Bortom Sverige finns det också intressanta matkedjor, men dessa hör vi mindre ofta om.

Ica, Axfood och andra bolag inom matbranschen ses som icke konjunkturkänsligt. När folk blir av med jobben och ekonomin går i sirap så kommer fortfarande människor behöva mat på bordet. Lågprisbutiker borde då gå bättre i och med att folk inte vill lägga ut pengar på dyr mat.

 

Detta hände på ICA

Det var söndag morgon och som vanligt brukar jag och sambo KTM sköta vår veckohandling då. Vi sköter all vår större handling hos Willys som ingår inom Axfood, men självklart kollar jag reklambladen i kringliggande butiker för att se om där finns något gött att hitta.

Klickade mig in på ICAs site och sedan ”VECKANS ERBJUDANDEN”. Notera… V E C K A N S.

Där hittade jag en eltandborste som man sänkt priset på rejält. Samtidigt hade man sänkt priset på tandborsthuvuden som i regel brukar kosta rätt mycket.

Som alla framgångsrika sparare har jag en ”förbruknings-garderob” med saker som inte går ur tiden och som jag säkert kommer behöva inom de närmaste 3 åren. Där finns saker som schampo, penslar, hörlurar, usb-minne och annat som jag hittat till extremt billigt pris vid givet tillfälle. Här gäller det dock att vara smart och inte bunkra dig upp över öronen.

Med det sagt knatade jag in på ICA för att plocka upp mina tandborstartiklar. Hittade varorna och begav mig till kassan.

När varorna gått igenom deras ”blipp-system” så dök det högre priset upp på displayen :O Påpekade då till kassörskan att det skulle vara rabatt på prylarna under veckan, varpå hon ringde till någon ansvarig för detta via telefonen.

Bakom mig fortsatte kön att växa. Vi ska komma ihåg att det här är ICA också. Man kan inte hantera en växande kö på söndag förmiddag då det inte finns nog med personal att tillgå. Kön blev lååååång…

Efter ett tag fick jag svaret som jag väntat på, nämligen att det här var nästa veckas erbjudande.

Självklart visade jag reklambladet i min mobil till kassörskan. Då zoomade hon in rejält och längst där nere i högra hörnet stod det faktiskt vilka datum det gällde.

Samtidigt, om jag klickar på en länk med Veckans Erbjudanden så förväntar jag mig inte att se nästa veckas erbjudanden.

Givetvis kunde ICA inte göra något åt detta, mer än att be mig komma tillbaka nästa vecka.

Det här är ett exempel till varför jag inte investerar i ICA. Vi kan jämföra nyckeltal, framtida tillväxt och utdelningspotential till dö-dagar, men känns det inte rätt i mitt hjärta kommer jag inte investera där. Så enkelt är det.

ICA… det är faktiskt 2019 nu. Kanske är det dags att vakna. Människor förväntar sig att enkelheter som att se veckans erbjudanden i en telefon ska funka.

44
0
Kommentera gärna :)x
()
x