Är det något som tilltalar oss människor så är det känslan att vara rik. Många av oss önskar det men vi vill sällan erkänna att det här är något som vi vill sträva efter.

Vi vet att det är fult att erkänna att vi vill bli rika, så därför försöker vi hålla det inombords.

 

Är du rik i förhållande till världens befolkning?

Läste nyligen en intressant artikel på Di som avslöjade att du enbart behöver lite drygt 30 tusenlappar för att ha mer tillgångar än hälften av jordens befolkning. 30 000kr alltså… sug på den en stund…

Har du däremot 648 000 kr hamnar du bland den tiondel av befolkningen som är tätast.

För att komma upp i den enskilda procent som är rikast krävs däremot liiiiite mer. 6,5 miljoner för att vara exakt.

Jag kan dra ett par reflektioner kring detta:

1. Först och främst känns det sjukt att det inte är allt för långt kvar innan jag själv hamnar inom den tiondel som har mest pengar. Det är galet, främst med tanke på att jag inte offrat särskilt mycket eller lagt ner så stor möda för att komma dit jag är idag. Själv blir jag bara glad vid blotta tanken att jag lyckats prestera något sådant.

Sedan en liten fundering till det här med 30.000 kr… jag skulle vilja påstå att det inte alls är omöjligt för majoriteten att nå upp till en sådan buffert och sedan platsa inom den rikare hälften.

Om du har en lön på 20 000 netto (efter skatt) och sparar 10% av den lönen så dröjer det bara 15 månader innan du kommer upp i den här magiska summan. Då har jag inte heller räknat in den potentiella avkastningen som du kan få ifall du dessutom sparar långsiktigt.

Äger du dessutom en del av en lägenhet eller hus har du mest troligt redan trillat över den här gränsen med tanke på den otroliga prisutveckling vi sett.

För att göra någon typ av summering skulle jag vilja säga att du nog har det bättre ställt än vad du tror. När du läser på Twitter, i böcker eller på andra bloggar är det lätt att glömma detta.

Tänk på att du har fantastiska förutsättningar för att börja ditt rikare och lyckligare liv redan idag!

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x