Jaha. Då var det min tur att skaffa ny vitvara till hushållet. Faktum är att jag nog aldrig köpt en ny spis eller en ny kyl/frys i hela mitt liv 😀

Hur kan ens detta vara möjligt undrar du säkert? Hmm, ja egentligen skulle man kunna säga att jag bott i hyresrätt större delen av mitt liv. Det här ångrar jag givetvis men precis som med börsen var jag i början rädd att lägga pengar på ett boende då rädslan att bostadspriserna skulle falla var stor.

Ung och dum, helt enkelt.

Sedan kör jag oftast grejorna in i kaklet innan jag byter. Jag köper inte en ny spis för att den nya spisen kanske värmer maten lite snabbare, eller för att ugnsluckan låter mindre när jag öppnar den.

Nu är det däremot så att den röda lampan på frysen börjat lysa. Visst, frysen håller sig fortfarande iskall men tanken att någon morgon vakna upp med vatten över hela golvet gör mig otrygg. Kanske är det bara lampan som är ko-ko, men jag vågar inte chansa då jag kan ytterst lite om elektronik.

 

Sjukt mycket att välja bland

Det finns frysar som du snart kan sträck-se Harry Potter på:

LG's Smart InstaView Signature Fridge Runs on Windows | Digital Trends

…men det är ingenting för mig. Såg vissa frysar som går på över 30.000 kr, men även om det kanske anses flådigt att ha en display på sin frys så väljer jag i stället att inta livet som fri fortare än den coola displayen.

Tyvärr är det så att det varit svårt för mig att hitta begagnad kyl/frys på den plats jag bor så för mig blir det att köpa en helt ny. Hittade en riktigt fin sida som heter Whiteaway och personerna jag fått prata med där är sjukt hjälpsamma (är inte sponsrad).

Självklart går jag inte direkt på Internetpriserna utan jag ringde och frågade ifall de kunde göra något åt priset om jag beställer både en kyl och en frys. Prisförslaget jag fick var rejält mycket billigare än det jag såg om jag klickat hem ordern på nätet så det är väl något jag kan rekommendera. Det var inte bara ett par hundralappar som skiljde.

Kalaset lär landa på 12 laxar och det här blir första gången jag kommer använda mig av min buffert. Bufferten bygger jag sedan upp månad för månad igen. Totalt ligger den på 50.000 kr.

 

Förstår att det blir problem

Här och nu inser jag varför folk faktiskt tar kortsiktiga lån. Det är inte alla som vet om det här med buffert som du och jag. Att då hosta upp 12.000 kr kan bli väldigt smärtsamt.

Någon gång tänkte jag att tjänster som t.ex. Lendify aldrig kommer finnas i framtiden då vi lär oss mer och tar hand om ekonomin bättre. Verkligheten ser inte ut så och människor kommer fortsätta låna när bilen eller frysen går sönder. Kanske blir det t.o.m. ännu värre då prylbehovet växer lavinartat.

Sensmoralen i det här inlägget blir att alltid försöka kolla om du kan få ett bättre pris samt se till att hålla din buffert fräsch så att du slipper snylta av portföljen.

Har du något tips eller berättelse om vitvaror får du gärna kommentera här nere 🙂

4 4 votes
Article Rating
24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x