Det är oklokt att betala för mycket, men det kan kosta mer att betala för lite.

 

Jag har kommit på att min köpstrategi kanske är rätt så speciell, men kanske har ni en liknande strategi?

När lönen kommer in på kontot ser jag till att föra över det jag kan spara till mitt Avanzakonto (detta förutsatt att min buffert ser bra ut). Däremot sätter jag inte alla pengar i snurr direkt.

Jag försöker sprida köpen över hela månaden och göra mindre köp. Det kan bli en hel del transaktioner och vissa månader ser det ut såhär:

Bilden ovan visar alla köpen från April månad.

Oftast handlar det om att en aktie går ner lite mer än någon annan, varav jag skjuter in lite extra här och var. I långa loppet spelar givetvis dessa köp vid nedgångar mindre roll, men det känns bra för stunden 🙂 Det kan se ut såhär:

 

En annan strategi hade varit att skjuta in ett rejält belopp under tider då en aktie faller sjukligt mycket. Kanske som i fallet med Intrum Justitia. Problemet är väl att man kan bli tvungen att vänta oerhört länge för att få se sådana lägen och på så vid missa en rejäl uppgång.

 

 


Upptäckte nyligen att jag faktiskt hade 4000 kr kvar att handla för nu från förra månaden. Det har aldrig hänt förut. Skulle däremot inte säga att det beror på att det finns dåligt med lägen där ute just nu.

Det fina är väl att det blir desto mer krut att bränna av nu denna månad i stället.

 

Vore intressant att höra hur ni gör. Försöker ni se till att investera det ni kan spara under månadens gång eller bunkrar ni upp pengarna till ett riktigt fint byte anländer innan ni avfyrar?

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x