Tänkte redogöra lite kring hur mycket vår semester kostade nu när vi är hemkomna. Det blev en del och ni kommer nog bli förvånade när ni ser hur mycket onödiga kostnader jag dragit på mig.

Det är inte likt mig, men oj så roligt vi haft! Pengar är inte lycka, men pengar gör att man kan leva det liv på det sätt man vill.

Här följer en genomgång av de utgifter jag haft:

Bensin

Vill tillägga att vi var två som delade på soppan så detta är inte allt. Bilen drog i genomsnitt 0,51 efter noga räkning av sambo KTM.

Circel K -412 kr
ST1 -336 kr
TOTALT -748 kr

 

Utemat

Resan började riktigt sparsamt då vi kokade nudlar och snabbrätter i kokkärl. Efter ett tag blev vi lata och gav efter.

När man väl tänker efter är det ju mycket smidigare att gå in på ett matställe och beställa något. Ingen disk blir det heller. Med lathet kommer kostnader.

Thaimat -130 kr
Pizza -95 kr
McDonalds -50
McDonalds -45
Restaurang -125
MAX -127
Thaimat -65
Mat Ullared -68
Pizza -85
Totalt -790 kr

 

Nöjen

Sjukligt att vi inte spenderade mer på nöjen trots att vi reste så långt. Det fanns en del planer till andra nöjen men oftast valde vi gratisalternativen och vandrade till fots.

 Båttur Malmö  -280
Totalt  -280 kr

 

Shopping

Jag ansåg att jag behövde en del kläder och det blev en hel del nya plagg. Nu har jag så det räcker 2 år framåt i alla fall 🙂

Största anledningen är väl att jag gått upp lite i vikt nu efter 30-gränsen. Det smartaste hade väl varit att gå ner kilona man lagt på sig i stället för att köpa nytt.

 New Yorker -197 kr
Lager 157 -480 kr
Club XPRS -139 kr
 Flying Tiger -61 kr
Intersport -89 kr
Ullared -1927
 Komdomeriet (vi hann dit också)  -43 kr
 DollarStore -323 kr
Lager 157 -100
 Jula -74
 Totalt  –3433 kr

 

Övrigt

Glass och kaffe kostar det med. Vi köpte i alla fall billig frukost på ICA

ICA -23 kr
Willys -50 kr
Glass -35 kr
Glass -30 kr
Mat -200 kr
Kaffe + glass -30 kr
Totalt -368 kr

 

Totalt: 5619 kr

Egentligen kan man säga att en bilsemester för dessa pengar inte alls är mycket. Det som är intressant att reflektera över är å andra sidan hur pengarna optimerades. Så är det, vi vill alltid optimera så att vi får så mycket nöje som möjligt för så lite pengar som möjligt – ”Bang for the buck”.

Oftast kan man hitta nöjen som kostar väldigt lite eller ingenting. Att få shoppingen gratis blir däremot svårare om man gillar det.

I början av resan kokade jag mitt eget kaffe men det blev desto smidigare att senare fara in på en mack och köpa färdigt, s.k. lathetsspendering. Rent bortkastade pengar rent utsagt.

Vad säger ni? Väljer ni att leva sparsamt på semestern eller kör ni järnet? Har ni någon hum om vad er sommar gick på (hade varit otroligt intressant att veta)? 

 

 

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x