Idag var jag och sambon ute på ett shoppingcentra för att fylla på förråden nu efter flytten. Vi brukar sällan storhandla utan mest köpa någon kasse med mat på väg hem från jobbet.

Kalaset landade på 800 kr och även om det kunde delas på 2 nu när vi är 2 i hushållet så kändes det dyrt. Av någon anledning känns det ju mycket smärtsammare att göra sådana stora shoppingsvängar än att småhandla lite kassar här och där som vi brukar göra.

Vet att barnfamiljer handlar för mycket mer varje vecka och på Willys där vi handlar ser man ständigt mammor som fyller kundvagnarna fulla.

Till saken hör att man ständigt hör att veckohandling ska vara en riktigt bra sparmetod. Vet inte vad som är anledningen men mest troligt är det väl för att man intalar sig själv att inte ”småhandla” under veckan. Sedan kanske det finns rabattcheckar som ger % på hela köpet, men sådana har vi aldrig sett röken av.

Här kommer lite saker som vi gör bra respektive dåligt när vi är ute och fyller kassarna:


Bra

  1. Vi går oftast till flera butiker och handlar då dessa ligger rätt nära varandra. Innan det kollar vi alltid på nätet vilka erbjudanden som vi ska slå till på och planerar butiksrutterna utifrån det.
  2. Handlar mycket av det som är billigt. Gäller mest frysvaror då dessa håller länge. Är det billig kyckling eller billig köttfärs så slår vi till stort och bunkrar upp. Samma gäller torrvaror som exempelvis kaffe.
  3. Sambon är otroligt duktig på att kolla kilopris för allt. Även om något ser billigare ut så kan det skilja mycket i kilopris.
  4. Handlar Willys egna märken (eller ICAs) i stället för de dyrare. Här kan man spara in mycket! Känner ingen skillnad på exempelvis havregryn i alla fall.

 

Dåliga

  1. Vi är otroligt dåliga på att ta med oss kassar. Förstår inte hur många kan vara så duktiga på att komma ihåg dessa. Vi kanske tar med oss 1/5 gånger på sin höjd. Dessa plastkassar har ju dessutom skjutit iväg i pris och man får sällan en kasse för 1 kr som det var förut.
  2. Ständigt köper vi saker som vi inte äter upp och som måste slängas.
  3. Snask och annat dyker oftast ner i korgen innan vi kommit till kassan. Det är så fantastiskt smart av butikerna att lägga dessa varor nära utgången. Då är man trött och slut och vill inget hellre ha än snabba kolhydrater. Det får vi lägga av med.
  4. Vi tar oftast bilen när vi handlar. När man var student hade man inga problem att släpa på tunga kassar då bil inte fanns i ens liv. Numer är man så otroligt bekväm av sig.

Har ni något tips på hur man ska påminna sig själv att ta med sig kassar innan man far och handlar? 🙂

 

21
0
Kommentera gärna :)x
()
x