I början av veckan ser oftast jag eller sambo KTM till att kolla i de olika reklambladen som matbutikerna ger ut. Självklart kikar vi på dessa digitalt och i ärlighetens namn vet jag inte ens om butikerna skickar ut de där pappersexemplaren som jag minns att mina föräldrar ständigt bläddrade i.

Tiendeo

Jag använder mig av en site som heter tiendeo.se (är inte sponsrad) för att komma åt alla kataloger på ett samlat vis. Då slipper jag gå till varje matbutiks hemsida för att kika igenom vad de har att erbjuda. Nice!

 

Vi storhandlar inte

Jag kan inte påstå att vi är storhandlare. Vi gör ett par större köp varje månad då vi tar bilen till en plats lite utanför där alla de större butikerna ligger. Sedan ser vi till att komplettera genom att köpa exempelvis mjölk i en närliggande butik. Dock blir summan sällan över 600 kr.

Det eviga tjatet om storhandla, storhandla, storhandla, har ju slagit rot i envars huvud och visst kan det vara en fördel att månadshandla. Tyvärr är det något som aldrig slagit särskilt stort hos mig och sambo KTM. Mest för att det är så otroligt svårt att veta ifall något kommer bli gammalt

Ströhandlar – lite här och lite där

I stället ser vi till att handla lite här och lite där när vi ändå åker ut till det större området. På så vis kan vi plocka de allra finaste guldkornen från olika butikers erbjudanden.

Nu senast handlade vi faktiskt ägg på ÖoB där 30 ägg kostar 30 kr (1 kr per ägg). Äggen går ut om 2 veckor men det finaste med ägg är att de i kylskåp håller så galet mycket längre än vad som står på förpackningen. Exempelvis har jag ätit ägg som är 1,5 månad gamla.

Dessutom är det sjukligt lätt att avgöra om ett ägg är för gammalt eller inte:

Att storhandla kan definitivt funka klockrent om du är dålig på att hålla emot när du handlar. Är du en sådan som fyller korgen med snacks och kexchoklad när du bara ska handla en liter mjölk så är det ju givet att du borde handla mindre ofta.

 

Hur gör ni med ert handlande egentligen? Beställer ni matkassar, storhandlar inför ny månad eller gör som jag, d.v.s. plockar erbjudanden lite här och lite där.

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x