Idag gick Cloetta ut med en vinstvarning för det tredje kvartalet. Bolaget väljer att göra det här i god tid innan rapporten för Q3 som kommer ut den 25:e oktober.

I skrivandets stund är aktien ner dryga 9%, vilket så klart är en hel del då aktien även tidigare backat rejält.

Länge har Cloetta varit ett bolag som visat väldigt fin kursavkastning i min portfölj. Nu har dock skutan vänt och de röda siffrorna blir allt påtagligare.

Det är inte själva vinstvarningen som oroar mig. Höga råvarukostnader och skillnader i valuta är exempelvis sådant som påverkat negativt. Det som däremot oroar mig är att högt uppsatta människor i bolaget sålt av stora delar av aktierna innan detta informerades om till allmänheten.

Jag har ju tidigare påpekat vikten av att vilja äga bolag där ledningen verkligen sitter kvar och tror på bolaget trots att aktien troligtvis kommer falla inom kort. Man vill helt enkelt ha en kapten som inte överger skeppet.

Just nu är aktiekursen nere på den nivå som var innan den stora uppgång som blev då bolaget gick ut med deras förvärv av Karamellkungen.

Sammanlagt väger Cloetta 4,1% av min totala portfölj och jag har lagt 31 kr i courtage på mina köp av aktier enligt ovanstående bild. K

Jag valde att köpa fler aktier i bolaget idag och totalt blev det 20 st nya. Köpet innebar en ökning av mina utdelningar med 15 kr per år.

EDIT

@Investeraren skrev en intressant tweet till oss alldeles nyss:

 

Visste du? Vad är en vinstvarning?

Ett företag vinstvarnar till investerarna när resultatet för perioden inte beräknas att uppnå de analyser som branschanalytikerna tidigare utfärdat. Det här sker normalt 2-3 veckor innan de faktiska siffrorna offentliggörs så att du har god tid på sig att bestämma sig hur du vill göra med dina andelar i bolaget.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x