Ny vecka och nya rapporter. Idag är det Tele2 och Holmen som jag själv anser vara mest intressanta men vi hittar även andra storbolag som rapporterar.

Tele2 07:00

Tele2 rapporterar siffror som är något bättre än vad analytikerna väntat sig. Vinsten per aktie blev 8,07 för helåret och av detta delar man ut 6,8 kr, en minimal höjning från året efteråt.

Kassaflödet såg ut att vara lite under förväntan och för teleoperatörerna är detta en viktig del. Kollar vi på kassaflödet så är det i underkant i jämförelse med utdelningen och det är väl vad jag ser som negativt.

När jag skrev min senaste analys var prognosen för utdelningen 7,0 kr / aktie och jag ser nu hur många på Twitter är besvikna. Men mer blir det inte och vi får nästan vara glada att man inte höjer mer utifrån deras kassaflöde.

 

Holmen 07:30

Det här är mitt val i skogssektorn och Holmen visar idag ett rörelseresultat på 1 622 miljoner kr under det sista kvartalet. Analytikerna hade här väntat sig 1 568 kr. Aktien är rätt uppblåst och jag har inte köpt så mycket i Holmen på senare tid.

Ordinarie utdelning blir 8 kr/aktie (från 7,5 kr/aktie) men bolaget föreslår även en extrautdelning på hela…

Mia Drum Sticker by Fanshawe College for iOS & Android | GIPHY

8 kr

Troligtvis den mest muntra rapport jag läst hitintills i år.

 

 

Övriga rapporter

Swedbank 07:00

Det är roligt att vi nu ser hur bankaktierna börjar få luft under vingarna. Kanske är det helt rätt tid att äga lite mer bank de kommande åren. Swedbanks rapport var en fin vinnare skulle jag säga.

Utdelningen till 9,75 kr/aktie från 9,25 kr.

Den stora överraskningen var räntenettot som var brutalt mycket större än väntat. Det här är alltså skillnaden mellan vad man får in från sina lån och det man betalar för sina lån.

 

NCC 07:10

En viktig rapport som berättar för oss om läget i byggbranschen. Vinsten blev klart mer än vad grabbarna i analyshusen förväntat sig och NCC håller faktiskt kvar sin utdelning på 6 kr/aktie. Grattis till er som äger!

Blir resterande byggbolag lika munter läsning?

”2022 har varit mer utmanande än väntat, men vi står trots det väl rustade för framtiden med en bra orderstock, god efterfrågan i många segment, många stabila verksamheter och stark finansiell ställning”, kommenterar Tomas Carlsson, vd och koncernchef för NCC

 

Byggmax 08:00

Byggmax slopar utdelningen. Förra året låg den på 2,75 kr

 

Epiroc 11:30

Styrelsen föreslår en utdelning på 3,4 kronor vilket är en höjning från 3 kronor föregående år.

24
0
Kommentera gärna :)x
()
x