Jag hade helt och hållet missat att ett av mina investmentbolag, Svolder, rapporterat för det tredje kvartalet 2018/2019. Blev först varse om detta idag när jag såg hur kursen steg kraftigt vid börsöppningen kl 9.

En sak som jag inte förstår är att bolaget kom med rapport i fredags (den 14:e) med ett fint och högre substansvärde än tidigare. Dock är det först idag som kursen stiger. Men antar att det är för att rapporten kom på kvällen? Hittar dock ingen info om klockslag.

Svolder är väl typ ett sådant bolag som jag ångrar att jag inte köpte mer av när väl kursen var i en något fallande trend.

Dock ska vi komma ihåg att det nyligen rapporterade substansvärdet är 127 kr/aktie. Då kursen står i 122,60 i skrivandets stund så har vi fortfarande en rabatt, om än inte så stor sådan 🙂

Jag har lärt mig från mitt misstag i Latour att man nog aldrig ska sälja investmentbolag som man verkligen tror på och gillar. Detta är grundpelaren i portföljen som jag nog en dag kommer skifta över till mer utdelningsbolag när jag känner att jag kommer kunna börja leva på mina passiva inkomster.

Större förändringar i Svolders portfölj de senaste 3 månaderna
+Ökat: Nordic Waterproofing, Saab och New Wave
-Minskat: Acando och Troax

Via Svolder får blir du ägare i dessa bolag:

Innehav du får via Svolder

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x