Under gårdagen skedde en pressträff där Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson meddelade att det är rimligt att liftanläggningarna fortsätter vara öppna. Dialogen med regioner och aktörer uppges ha varit god. Självklart kan det här ses som galenskap men det räcker med att jag går förbi myrstacken med människor på Coop för att inse att det ändå är rimligt i det stora hela. 

Skistar är ett av få bolag som under 2020 (egentligen 2019/2020) inte lämnat någon utdelning alls. Jag kan räkna dessa på en hand och det är H&M, Skistar samt bankerna. Både H&M och Skistar har en väldigt utsatt verksamhet.

Just Skistar har varit en fantastisk aktie att äga över tid. Köpte du 1 aktie 1995 har du fått 5 532% i totalavkastning vilket ger en genomsnittlig årlig totalavkastning på 17,5%.

 

Varför äger jag bolaget?

Skistar har en  framtid för sig då man har sina anläggningar på väldigt attraktiva ställen. Nya berg och lägger kan inte bara dyka upp från tomma intet. Skidåkning har också alltid varit populärt men det kommer bli ännu mer attraktivt i framtiden. Våra stillasittande jobb gör att vi kräver friluftslivet och mänskligheten strävar nu mot att se och upptäcka mer.

Det finns självklart väldigt många anledningar till att äga Skistar, men den här ser jag som den absolut främsta.

 

Det känns som att aktien är rätt volatil i det stora hela. Självklart kan det vara en nackdel men jag ser det som en enorm fördel. Då kan jag passa på att fylla på fler kulor när väl andra säljer. Asbra!

Vad som är negativt är då hur kassaflödet dyker in i bolaget. Visst har Skistar även lite verksamhet på sommaren men det är först när vintern är här som bolaget genererar vinsten. Det är väl den enda nackdelen jag ser, speciellt utdelningsmässigt år som dessa då resultatet inte hunnit visa sig riktigt ännu. Visst kan även bolaget ses som konjunkturkänsligt, men jag tror ändå att fler föredrar en relativt billig skidsemester framför ett par veckor på Disney World.

 

2.3 10 votes
Article Rating
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x