Idag är det fredag den 27:e oktober. En frisk oktoberdag minst sagt med kalla brisar utanför jobbets isolerade väggar. Något som däremot inte verkade lika friskt var Skanskas rapport för tredje kvartalet 2017 som släpptes nu under morgonen.

Aktien är just nu ner 6,4% och jag bestämde mig för att öka mitt lass Skanska redan före det att jag lusläst rapporten. Det ni! Så mycket tror jag på bolagets framtid.

Jag köpte 6 stycken aktier då det är fördelaktigt courtagemässigt. För affären betalade jag 2 kr i courtage (gränsen för 3 kr går vid 1196 kr). Kommer avvakta lite och troligtvis skeppa in ytterligare under dagen beroende på hur reaktionen fortsätter.

Det man kan säga om rapporten är väl att Skanska fortsätter jobba för att öka lönsamheten i Byggverksamheten. Skanskas VD Johan Karlström säger att den är långt ifrån tillfredsställande.

Rörelseresultatet (alltså EBIT – vinsten före räntor och skatter) var hela 5% lägre än förväntat. Även Intäkterna blev nästan 2600 miljoner mindre än vad man räknat med.

I VD-orden kunde vi även läsa:

Med en stark portfölj av pågående projekt och intressanta
kommande projekt fortsätter vi att se möjligheter för
Projektutveckling att växa.

För mig känns Skanska som ett otroligt tryggt bolag som har så pass många ben att stå på att investeringen i själv känns diversifierad. Kommersiella fastighetsprojekt fortsätter att imponera och även om det är hög oro kring Bostadsutvecklingen runt om är det inget som oroar mig särskilt mycket.

Bostäder kommer alltid behövas. Vissa perioder kommer det givetvis behövas mindre bostäder, men det kan fort vända igen. Jag tackar marknadens reaktion kring rapporten och ser det som ett gyllene tillfälle att plocka hem fina aktier till ett ruggigt bra pris.

Just nu är Skanska mitt 7:e största bolag i Portföljen september.

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x