Svolder är det investmentbolag som jag troligtvis haft närmast hjärtat. Att välja mellan Svolder och Investor skulle inte bli ett lätt val, men som tur är har jag lyxen att äga båda. Hur ska vi tänka nu när Svolders VD lämnar efter hela 30 år i verksamheten?

 

Ulf Hedlundh, VD Svolder

 

Dagen till ära, då Ulf väljer att publicera att han nu viker in paddeln, så är det faktiskt Svolder som lyser allra bäst i min portfölj:

Svolder rapporterade sitt substansvärde för bara 2 dagar. Då landade det på 52 kr/aktie. Idag handlas aktien till 53 kr, vilket då resulterar i en premie på ynka 1,9%. De senaste 3 åren har vi sett en premie på 4% enligt Ibindex.

Jag kan fortfarande tycka att Svolder känns köpvärt där vi befinner oss nu.

 

Svolder består av nordiska små- och medelstora bolag. Givetvis påverkas dessa av oron extra hårt men det är inte vilken typ av bolag som helst Svolder investerar i. Även om de är små till börsvärde så lyser det enorm kvalité bland dessa:

 

Att Ulf nu slutar är inte oväntat. Han är ändå 62 år och kanske känner han att han är värd lite FIRE.

”Jag vill vandra i fjällen med min hustru. Det finns mycket att göra som vi inte har hunnit med under de här åren.”, säger Ulf i en intervju med DI

Jag kikade lite i förra årsredovisningen och då ägde han 137 000 B aktier i Svolder. Bara det blir 7,2 miljoner och säkerligen är detta inte hans enda innehav. Han borde ha så han klarar sig under pensionens glada dagar om jag så säger.

Svolder slutar dock inte för att Ulf slutar. Har man byggt ett bolag på det här sättet så kommer strategin och bolagets vision fortsätta leva vidare.

 

Enormt fin investering

Trots det stora kursraset så har du ändå fått 15,44% i snitt årligen om du investerade för 29 år sedan. Räknar vi då aktiekursen var på topp så var den siffran lite drygt 17%.

Man har exempelvis under den här tiden utklassat fonden Handelsbanken Svenska Småbolag

Det mest intressanta är väl att Handelsbanken Svenska Småbolag har 1,84% i avgift medan Svolder har 0,6%

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x