Är det något jag lärt mig genom åren så är det att det inte är en köpindikator ifall någon högt uppsatt i ett bolag köper aktier. Det kan gå hur som helst efteråt. Viktigt att inse är att inte ens VD:ar med mycket pengar har någon kristallkula som visar hur Mr Market kommer att tänka.

Jag måste säga att jag fått rätt bra intryck av H&M’s nya VD och hur H&M över lag hanterat pandemin. Det viktigaste tycker jag är att man sett till att hålla väääldigt många butiker stängda. Långt ifrån alla klädkedjor tänkte lika. Som mest var faktiskt 4000 av 5000 butiker tillfälligt igenbommade.

På vår gata i stan stängdes bara butiken ett kortare tag har jag för mig. Fru KTM besökte butiken en gång då den faktiskt var öppen och kom tillbaka med färsk info att man hade omklädningsrummen helt stängda. Det här var inte heller fallet bland många andra butikskedjor. Så tummen upp för liv före pengar!

 

H&M Pilotskolan

Nu den 12:e maj kom uppgifter om att H&M’s nya VD skeppat in ytterligare aktier i sin portfölj. 5.700 B aktier för att vara exakt. Ett värde på 1,2 miljoner kr.

Det här kan jag tycka är sunt då hon ägde rätt få aktier tidigare. På bolagets IR sida presenterar H&M hur många aktier varje person i styrelsen och liknande äger. Det här är toppen och något som fler bolag borde anamma!

Helenas innehav från tidigare var bara 870 aktier. Det är enbart 4 ggr så mycket som jag äger och då väger H&M inte jättetungt i min portfölj. Med det sagt äger hon också 300 000 optioner i H&M där varje ger rätt att köpa en B aktie. Räknar vi med dessa, vilket vi borde göra, så är det betydligt fler.

Stefan Persson. tidigare Styrelseordförande H&M

Stefan Persson tycks ha varit rätt lugn på köpknappen under senare tid. Trots det vet vi att han tidigare varit trigger-happy och jag har försökt plotta in hans senaste köp här nedan

2020  maj
2020 april -Köp vid 2 olika tillfällen
2020 februari -Köp vid 5 olika tillfällen
2019 oktober

3.3 6 votes
Article Rating
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x