När det kommer till kursavksstning på svenska aktier i min portfölj så är Paradox en stjärna bland övriga innehav.

Länge var det Kinnevik som stod etta på tronen men nu har Fredrik Wester och co. puttat ner dem från gräddhyllan.

Lite lustigt är att jag kan förhållandevis lite om bolaget. Jag känner ett par kompisar som jobbar där och som säger att det knappast finns något bättre jobb. Sedan har jag vid ett tillfälle pratat med VDn själv och bara det fick mig att se positivt till deras framtid.

Att jag själv var lite onykter vid samtalet gjorde det hela inte sämre…

Saken är den att det känns dumt att inte äga något inom ”gaming” i portföljen. Som inbiten nörd är det dumt att tvivla på sitt egna stora intresse. Sedan tror jag att folk kommer att ägna allt mer tid åt spel i framtiden och Paradox har verkligen visat framfötterna via Steam, plattformen där du med lätthet kan köpa spel och få tillgång till dessa direkt.

Och är det gaming jag ska äga så är det Paradox.

 

Tyvärr är det så att Paradox idag enbart har en direktavkastningen på 1,4%, vilket är sjukt lågt när man ser på helheten i min portfölj.

Tron är att bolaget kommer att öka utdelningen år efter år efter år och på så vis bli en långsiktig skattekista i min portfölj. Som vanligt finns det dock inga garantier när det handlar om att sia kring aktier.

När vi ändå snackat gaming så kan jag meddela att jag under steamrean 2016 köpte 40 spel och har väl installerat 4 av dessa. Snacka om kapitalförstöring ? eller #slösadkrona 🙂

Har du något bolag i portföljen relaterat till spelutveckling eller eSport?

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x