Vi har gått från en hög topp till en lägre nivå på relativt kort tid. OMXS30 har sjunkit med 9% sedan den 22:a april och jag tänker att det kan finnas läge att kika på vilket rabatt/premie som vi nu har i våra kära investmentbolag.

Vad är ett investmentbolag?

Via ett investmentbolag får du tillgång till många bolag på en och samma gång. Se det som en godispåse där själva påsen är Investmentbolaget och godisbitarna själva bolagen som investmentbolagen äger.

Jag äger just nu 4 Investmentbolag:

Diagrammet nedan visar hur stor rabatt/premie som nu råder i respektive investmentbolag. Tänk på att det finns fler svenska investmentbolag än just dessa och att jag enbart valt de som allmänheten pratar mest om.

Rabatt/Premie – juni 2019

Rabatt/Premie – mars 2019

Den här bilden som är så fint ”grå-daskig” är från mars i år. Jämför du den övre och undre bilden så kan du se vad som hänt under några månaders tid.

Några saker som jag själv tar med mig

  • Kinnevik, Investor, Industrivärden, Svolder och Öresund erbjuder fortfarande större rabatt än deras 5-åriga snitt. Investors rabatt ligger kvar på ungefär samma lika.
  • Latour ser sjukt dyrt ut just nu och handlas med en premie på drygt 10%
  • De 3 bolag som har störst ”positiv skillnad” mellan nuvarande rabatt/premie och deras 5-åriga snitt är: Öresund, Kinnevik och Investor.

Hur tycker ni det känns med Investmentbolagen för tillfället? Köper ni på er i något specifikt och har ni andra investmentbolag förutom de jag presenterar här?

j

Notera

Tänk på att inte enbart kika på rabatt/premie vid val av investmentbolag. 

26
0
Kommentera gärna :)x
()
x