Riktigt god måndagsmorgon på er. Hoppas att helgen för er varit fenomenal. Nu är jag tillbaka från Stockholm med tom plånbok, redo att kickstarta en ny vecka.

Den här veckan tänkte jag börja med att tipsa om ett nytt spännande verktyg som jag hittat.

Novo Nordisk är ett bolag jag ägt sedan hösten 2016 då kursen fick rejält med stryk. Så vitt jag vet var det stor del marknadens överreaktion och oro då Trump verkligen ville sätta åt läkemedelsbolagen. Självklart valde jag att utnyttja marknadens överreaktion, vilket givit fina resultat.

Verktyget jag hittade finns på bolagets site och där kan du se hur hur stor totalavkastning du fått över tid. Det intressanta är att du även ser ytterligare en graf som visar hur resultatet blir med återinvesterade utdelningar:

I exemplet ovan har 18 stycken aktier köpts i bolaget år 2008. Inga nya aktier har köpts under tiden.

Den mörkare blå grafen visar hur utvecklingen blev om utdelningen från bolaget kontinuerligt återinvesterats. Skillnaden de första åren är faktiskt minimal men med tiden växer sig luckan bara större och större.

Det här visar verkligen kraften på återinvesterade utdelningar, vilket är ett av många kända råd från Warren Buffett.

Jag tar för vana att alltid återinvestera mina utdelningar jag får från bolagen. Det är en av många viktiga regler jag själv satt upp för mina investeringar.

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x