Nu på morgonen kom Paradox ut med sin rapport för Q2 2017. Tycker det var riktigt intressant läsning och hade tänkt att ta upp det mest intressanta och anmärkningsvärda i det här inlägget.

Förenklat kan man säga att vi hoppas på det bästa,
men planerar för det värsta.

– Fredrik Wester, VD Paradox

 

Citatet ovan är hämtat ur VD orden i rapporten och beskriver det sätt som Paradox jobbar på väldigt bra. Idag räknar många med att enbart 1 av 5 spelsläpp blir en rejäl succé. Det är just hur de 4 andra fallen hanteras som bygger långsiktig framgång, menar Fredrik.

Paradox är experter på att försörja sina redan släppta titlar med ytterligare DLC’s (tillägg till spelet som oftast kostar) eller expansioner. Vi har även sett att många spel portas till andra konsoler för att täcka mer publik.

Siffermässigt såg rapporten riktigt fin ut. Det är säkert en anledning till att aktien är upp nästan 5% i skrivandets stund.

  • Rörelseresultatet ökade med 14% från samma period föregående år
  • och även Omsättningen ökade med 23%

 

Under kvartalet har en hel del releaser ägt rum. Däribland Steel Division: Normady 44 som fått väldigt bra betyg på Steam och Stellaris – Utopia, vilket blev en bästsäljare bland expansioner från Paradox.

Tycker att det är toppen att även Risker tas upp i rapporten:

  • Risk för att nyckelpersoner försvinner
  • Att spelreleaser blir uppskjutna
  • Valutakursförändringar

 

Mina köp

Själv har jag sett till att fylla på med Paradox vid flertalet tillfällen. Försöker att handla extra när kursen går ner men tyvärr är dessa tillfällen väldigt få känns det som.

Bolaget hos Avanza

 

Live på Twitch

Kl 12 kommer ni kunna ta del av rapporten Live på Twitch. Självklart bör ni passa på att ta del av eventet. Det här blir faktiskt den första rapporten jag följer på Twitch.

Direktlänk till streamen (startar kl 12)

0
Kommentera gärna :)x
()
x