McDonalds är en solid spelare i flertalet utdelningsportföljer världen över. I förra veckan visar giganten att det fortfarande går att hitta vägar att växa då man ingick ett samarbete med Pokémon inför deras 25 års jubileum. Gotta Catch ém All återupplivas ännu en gång.

Det här är då en av de hetaste trenderna just nu i U.S.A.

Vad hela idén går ut på är att du som gäst får ett paket med 4 stycken hemliga Pokémonkort när du köper ett Happy Meal. Allt för att fira deras 25-års jubileum. Jag har själv spelat en hel del Pokémon TCG (Trading Card Game) och det är galet beroendeframkallande. Nästan lika beroendeframkallande som snabbmat.

Det intressanta är att andrahandsmarknaden kring detta exploderat och att folk nu säljer paket med kort för hundratals dollar. Samtidigt får McDonalds mängder med förfrågningar där gästerna vill ha korten, men inte ett Happy Meal.

McDonald's Pokemon screenshot

 

Edit 2021-02-07

Såg precis att Matt Stonie lagt ut en video där han ska försöka vräka i sig Happy Meals för att få alla korten också

 

Lagren slut

I flertalet restauranger är lagret slut och McDonalds jobbar nu stenhårt för att fylla upp lagren, samtidigt som restauranger får uppmaningar om att inte säljer allt för många Happy Meals till enskilda människor.

“We love seeing fans’ passion for our limited-time Happy Meal promotion celebrating 25 years of Pokémon ,” McDonald’s said in a statement. “With such significant demand for our promotional Pokémon  TCG cards, and seeing some fans going to extreme lengths to get them, we’re working quickly to address shortages and also strongly encouraging restaurants to set a reasonable limit on Happy Meals sold per customer.

Kursen i McDonalds har repat sig rätt bra efter Corona. Såhär i efterhand var det helt klart köpläge. Men så var det ju i det mesta.

Jag tycker i alla fall den här typen av samarbeten är otroligt intressanta och värt att notera. Bolag som hittar dessa guldkorn som bidrar till både ökad marknadsföring och försäljning kommer nog att överleva bättre än alla andra.

Utdelningsfakta

Direktavkastning: 2,41%

Utdelningsfrekvens: kvartalsvis

Utdelningsandel: framåtblickande 81% räknat på vinst/aktie $6,37. Effekten är dock tack vare Corona och bolaget har länge legat kring 65% i utdelningsandel

Utdelning/år: $5.16

Antal år med höjd utdelning: 44 år

5 årig genomsnittlig utdelningstillväxt: 7,6%

Visste du?

McDonalds höjde senast sin utdelning i oktober 2020. Utdelningen höjdes med 3% och den lägsta höjningen procentuellt i bolagets historia. Senast lägsta var 2002 då man höjde med 4,4%

Läs mer om McDonalds som utdelningsbolag

Mc Donalds utdelning

2.3 10 votes
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x