Allt sedan botten har spelbolaget Kindred stigit med 182%. Vägen upp till all time high är däremot fortfarande lång och nedsidan i aktien har varit brutal. Men kanske är just det här början på en ny och väldigt trevlig trend?

Just Kindred är väl ett lysande exempel på att det aldrig går att spå botten i en aktie. När vi trodde att bolaget sett det värsta p.g.a. den svenska spelregleringen så kom Corona. Man brukar väl säga att Kindred består till 50% av sportbeting och med alla sportevent som skjutits på är det inte konstigt att aktien fått stryk.

Kindred är den största svenska noterade speloperatören med ett årligt spelöverskott. Jag har varit negativt inställd att äga något inom spel och betting då jag tycker att den politiska risken är allt för hög.

Kindred lockade däremot med deras stabila verksamhet och fina utdelning. Om jag skulle äga något inom branschen så vore det just Kindred. De har tidigare visat prov på både hög direktavkastning men också en fin utdelningstillväxt.

För 2020 valde styrelsen att slopa utdelningen helt p.g.a. osäkerheten kring Covid-19. Kindred vill också säkerställa att man är väl kapitaliserat för framtida investeringsmöjligheter.

Förväntningarna inför det andra kvartalet var väldigt låg med tanke på att sport egentligen inte existerat på samma sätt som tidigare. Kindred har dock kompenserat tappet genom god tillväxt från andra produkter. Här ser vi till exempel bolagets Racing-plattform och andra evenemang inom eSport. Dessutom har många lokala kasinon och liknande varit stängda under Corona och därigenom gynnat Kindred.

 

För en tid sedan gav spelinspektionen Kindred en varning och en sanktionsavgift på 100 miljoner kr för att man inte följt de regler som gäller kring Bonus. Här ser vi då att Kindred och spelinspektionen inte alls har samma uppfattning kring vad som anses får anses som bonus eller ej.

Kindred gjorde initialt en annan bedömning av vad som anses vara en bonus och det är dessa tolkningar som Spelinspektionen haft synpunkter på.  Under våren 2019 antog Kindred en mer restriktiv tolkning av lagen. Kindred kommer att överklaga Spelinspektionens beslut i syfte att få rättslig vägledning i hur lagstiftningen ska tolkas. Till dess att utdömda varningar och sanktionsavgifter prövats i domstol och vunnit laga kraft behåller Kindred sin restriktiva tolkning.

Samtidigt får svenska spel spamma mig med SMS om intressanta pokerturneringar där det tydligen finns mycket pengar att vinna. Anledningen är troligtvis att jag tidigare testat lite poker men nu inte varit inloggad på länge. Men svenska spel är det nog ingen som kommer ge sig på och med de stramare restriktionerna blir det nog så att fler och fler går över till de mest eländiga speloperatörerna som gömmer sig i skuggan.

Skulle Kindred gå tillbaka till sin topp i utdelning så handlas bolaget till nästan 10% i direktavkastning. Idag får du däremot ingen utdelning men med den stora framgång som bolaget möter i USA är i alla fall min teori att utdelningen kommer att återgå.

Har du något innehav inom branschen Sport & Betting?

3 5 votes
Article Rating
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x