Idag kl 07:30 rapporterade Kindred sina siffror för helåret. Kindred (tidigare Unibet) är mitt enda spelbolag i portföljen och nu förslår man en delad utdelning för 2019.

Rapporten tycker jag ändå såg helt ok ut efter att ha kikat igenom den. Spelöverskottet blev hela 250,1 miljoner pund. Det kan jämföras med 238 miljoner pund för samma period förra året.

Samtidigt sänker bolaget utdelningen till 0,496 pund (förra året 0,551 pund). En sänkning med 10% avrundat. Å andra sidan får vi tänka på att Kindred chock-höjde utdelningen förra året med 78% i enlighet med tabellen jag skapat nedan.

Styrelsen föreslår att utdelningen ska delas ut vid 2 tillfällen vilket är nytt för i år. Den första utdelningen kommer i maj och den andra i november. Bolaget uppger att anledningen till uppdelad utdelning är att effektivisera likviditetshanteringen då inte allt delas ut i en säck vid ett tillfälle.

Det här rör mig inte det minsta. Jag tycker bara att det är bra att man delar upp utdelningen och i ärlighetens namn hade jag önskat att många svenska bolag anammat USA genom att dela ut en gång varje kvartal.

I övrigt uppger man positiv syn om framtiden i rapporten. Det som var mest positivt var att man under perioden hade ett ATH (all-time-high) i antalet aktiva kunder och att denna fina trend fortsätter uppåt.

Kindred verkar inom många marknader och länder, fördelat ungefär såhär:

 

Jag äger bolaget då jag tycker att den hets och oro kring spelbranschen dragit ner värderingen på bolag som Kindred, vars historik varit kalasbra.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x