Det är lätt att glömma bort alla utländska rapporter i mängden av alla svenska. Idag rapporterar exempelvis AT&T, Texas Instruments och IBM. Nyligen har även en av Sveriges populäraste utländska utdelningsbolag rapporterat, Johnson & Johnson.

Här i Sverige är kanske bolaget mest kända för sin tandtråd, men det finns också andra och mer okända produkter. Visste du exempelvis att Johnson & Johnson äger tuggummit Nicorette för alla som är sugna på att sluta röka?

Under mina år har jag varit flitig konsument av Johnson & Johnson’s tandtråd

 

Först ger jag en uppdaterad bild av JNJ som utdelningsbolag just nu:

 

Utdelningsfakta just nu

Antal år med höjd utdelning: 59 år

Antal år med positiv utdelningstrend: 106 år

Direktavkastning (DA): 2,69%

Snitt DA senaste 5 åren: 2,63%

Årlig höjd utdelning senaste 20 åren (snitt): 9%

Utdelningsandel: 45% av vinsten

 

Som vanligt brukar JNJ höja utdelningen i mitten på april varje år, så ännu är det ett tag kvar innan vi får reda på vad den nya siffran blir. Jag kan till 99% säga att bolaget kommer höja utdelningen för 60:e året i rad.

 

Senaste uppdateringen

En sak som är värd att tänka på är att försäljningen av Covid-19 vaccin gått ner stadigt på senare tid. 2021 var ett år då Omicron varianten hade sin peak men under 2022 har folk inte tänkt på att vaccinera sig lika ofta. Tack och lov är JNJ väl diversifierade och det här är bara en liten liten del av helheten.

Kollar vi på Q4 ökade vinst per aktie med hela 10,3% och landade på $2,35. Det här var $0,11 över det analytikerna väntat sig. Även vinst per aktie för helårets steg med 4% jämfört med 2021.

I rapporten flaggade även bolaget för ett starkt 2023 som fortsatt drivs av pandemieffekter och ett uppdämt behov där vården stått still. Investeringarna från sjukvården har man redan nu sett återupptas.

Den här typen av bolag är väl den enda sanna källan som står emot konjunkturen väldigt väl. Vill du ha ett bolag som funkar bra i alla väder så är Johnson & Johnson det rätta valet.

Analytikerna tror på en 5% utdelningshöjning nu till våren. Det är inte särskilt mycket men man kan inte räkna med mycket mer från den här typen av bolag. Direktavkastningen är relativt låg men samtidigt är det här ett bolag där utdelningen är sjukt säker.

Om JNJ skulle sänka utdelningen så är jag rätt säker att alla mina bolag i portföljen har sänkt innan den dagen kommer.

 

Alla mina köp i JNJ

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x