Svolder är kanske mitt mest handlade bolag under det senaste halvåret. I alla fall är det mitt mest handlade Investmentbolag. Det här är ett investmentbolag som skiljer sig lite från övriga då man investerar i små- och medelstora svenska bolag. Även om kursen gått upp mycket så fortsätter substansvärdet att ticka på.

 

Substansvärde och substansrabatt är begrepp som jag tycker är viktiga när det kommer till investmentbolag. Det är givetvis mycket mer lockande att handla ett bolag till rabatt i stället för premie (mer om det i inlägget jag länkade till där du också kan se rabatt/premie för alla svenska investmentbolag).

Igår (10:e december) rapporterade Svolder för det första kvartalet. Anledningen till att det är ”första kvartalet” är för att man har brutet räkenskapsår.

Substansvärdet man rapporterade var 132 kr/aktie. Då aktiekursen handlas till ca 123,6 kr innebär det här en skillnad på 8,4 kr/aktie. Räknar du ut procentuella skillnaden mellan dessa får du ut rabatten, vilket blir 6,57%.

Det intressanta med Svolder är att man historiskt de sista 3 och 5 åren haft en premie på ca 10%.

Kikar man på Svolders aktiekurs är det lätt att bli avskräckt och tänka:

”Men jösses! Enda vägen härifrån är neeeer!”

 

Tyvärr är detta ett misstag som många gör – alltså att stirra sig blind på aktiekursen. Det kan mycket väl vara så att om 10 år så ser detta enorma berg till aktieutveckling bara ut som en liten kulle. 

Här är bolagen som du just nu får med i Svolder. Lyssnar du på Kvalitétsaktiepodden så är chansen stor att du hört om något tidigare.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x