I flera veckor (om inte månader) har jag funderat på att ta in Holmen i portföljen. Bolaget hade passat mig perfekt då det verkar stabilt, ingår i en bransch som jag inte har i portföljen, samt erhållit en lång och trogen utdelningstrend uppåt. Dock kändes det lite mindre motiverande att köpa igår…

Holmen verkar inom skogsbranschen och förutom att tillverka papper och kartong så har man verksamhet inom skogsbruk och energi. Det är just skogs-delen jag är mest intresserad av och här bedriver man ett aktivt och hållbart skogsbruk på drygt en miljon hektar.

Den genomsnittliga totalavkastningen de senaste 10 åren har varit 13,0%. Det kan jämföras med SIXRX (genomsnittlig utveckling Stockholmsbörsen inklusive utdelning) som varit 12,4% de senaste 10 åren.

Trots sommarens bränder som uppskattat kosta bolaget ”bara” 30 miljoner kronor så lyckas Holmen leverera en riktigt fin rapport för andra kvartalet som tilltalar marknaden.

”Däremot får bränderna inte någon påverkan på framtida skörd”, skriver VD Henrik Sjölund.

Aktien har fullkomligt flugit de sista dagarna och med det flög mitt fina tillfälle också förbi. Men spelar det egentligen någon roll?

Jag menar, ska jag ändå vara långsiktig i bolaget så kommer jag ju köpa flertalet gånger. Som ni vet är jag ingen ”Swing-trader” som försöker sälja här och köpa där. Nej, jag vill köpa, köpa och köpa så länge bolaget faller mig i smaken.

 

Efter ett tag lär det väl ändå se ut såhär:

Samtidigt känns det lite som att jag såg det här fina läget men gjorde inget åt saken. Lite irriterande, minst sagt.

Nåväl. Jag ska nog ta in lite skog i portföljen ska ni se…

Hoppas att ni alla har en riktigt trevlig fredag där ute!

25
0
Kommentera gärna :)x
()
x