Idag var det dags för mitt största investmentbolag att rapportera sina siffror för helåret 2018. Tycker att rapporten ser stark ut och bolaget fortsätter leverera fina utdelningshöjningar.

Investor har blivit kända för sina 1-kronors höjningar av utdelningarna. 2009 var utdelningen 4 kr/aktie och sedan dess har man höjt utdelningen med 1 kr varje år.

Trenden fortsätter även i år då man höjer från 12 kr/aktie till 13 kr/aktie. 

Kort info från rapporten

Ny utdelning: 13 kr (höjning med 8,3%)

Direktavkastning på årets utdelning: 3,28%

Nytt substansvärde: 486 kr / aktie

Ny rabatt: 22.87%

 

”Under 2018, som var ett volatilt och tufft år för många aktiemarknader, var vårt justerade substansvärde nästan oförändrat med en nedgång om endast 1 procent, inklusive återlagd utdelning”, skriver Johan Forssell, vd för Investor, i rapporten. 

 

En sak som jag kan tycka är lite intressant gällande utdelningshöjningarna är att den procentuella skillnaden blir mindre och mindre för varje år.

Jag menar, när Investor höjde utdelningen från 4 kr till 5 kr innebar detta en ökning med 20%. Dagens ökning innebar enbart 8,3%, men samtidigt rör det sig om samma peng.

Det känns svårt att veta hur länge Investor kan hålla i trenden. Det luriga med Investmentbolag är ju att man oftast väljer att dela ut allt man får i utdelningar från underliggande bolag p.g.a. skattefördel. Med andra ord så är det de noterade kärninnehavens utdelningsprestation som ligger till grund för Investors utdelning.

Själv är jag mycket glad och det här kommer ge en rejäl boost för utdelningarna 2019.

Nu är det dess värre slut på rapporter för i veckan men redan nästa vecka har vi några godingar som kommer in:

  • Atlas Copco
  • Intrum
  • H&M
  • Holmen
  • SEB
  • Swedbank

 

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x