Som ni flitiga läsare vet så valde jag att doppa tån i Intrum för en liten tid sedan. Med det menas att jag handlade ett fåtal aktier i syfte att bilda mig en bättre kunskap om bolaget över tid. Intrum är intressant, och idag kom deras rapport för Q2.

Länk till bolaget hos Avanza

Länk till rapporten på Svenska

Rapporten tycker jag såg fin ut och aktiekursen har varit pressad en tid så jag tror att dagens rapport kan få positiva konsekvenser. Här vet vi dock av erfarenhet att det inte alls behöver vara så och att mr. Market oftast kan vandra sin egen väg.

Jag valde i alla fall att handla ett knippe extra aktier nu inför rapporten på samma kurs som stängningen igår. Mest för att jag aldrig gjort det tidigare; lite som en kul grej helt enkelt.

Överallt ser jag nu rubriker såsom:

Intrum: Starkt kvartal – goda möjligheter framöver

Vinst för intrum

Vinstlyft för Intrum

 

På något sätt känns Intrum som ett stabilt bolag vars utdelningar höjts 12 år i rad och som nu bara tillfälligt dippat lite p.g.a. oroligheter. Det var lite som när jag köpte in mig i AstraZeneca då resultatet av det köpet blev fantastiskt:

 

VD Mikael Ericson ser positivt på det gångna kvartalet:

”Jag är mycket nöjd med resultatet för det andra kvartalet 2018. Vår positiva utveckling från början av året fortsätter och vi ser även goda möjligheter framöver. Detta framgår tydligt av det underliggande rörelseresultatet, som ökar med 20%”

Intrum’s VD Mikael Ericson

 

Marcus Hernhag, vars investeringsfilosofi jag dyrkar och vars alla böcker jag snart läst har tidigare sagt i Privata Affärer:

”Intrum går bra som bolag och under de senaste åren har aktien ibland gått upp obegripligt mycket för att nu falla med motsvarande. Långsiktigt utvecklas nog Intrum bra som bolag, men avvakta tills kurstrenden ser ut att bottna.”

Det ska bli spännande att se hur marknaden tar den här rapporten och jag lär väl återkomma kring det. Ska även se till att slänga ut ett inlägg kring Intrums Utdelningshistorik, vilket är ett tema som många här på bloggen gillar.

 

EDIT efter öppning

Att rapporten var bra förstod jag, men inte att den var så bra :O

Är då detta vändningen för Intrum?

Ja, troligtvis. En rapport brukar kunna följas av flera goda rapporter och kanske har Intrum bevisat att man kan tuffa på och fortfarande hålla fanan högt. Jag köpte mer.

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x