Jag har lÀnge sökt vÀrldens bÀsta utdelningsbolag med bÄde framgÄng och mindre framgÄng. Ett av de bolagen jag valt Àr kredithanteringsbolaget Intrum. Men nu hÀnder det saker som fÄr soppskÄlen att börja skaka och aktien att dyka.

Varför jag valde Intrum Ă€r en kombination av deras ledande stĂ€llning inom mĂ„nga marknader samt en brutal utdelningshistorik kombinerat med hög direktavkastning. Som du hört mig orda om tidigare Ă€r det svĂ„rt att kombinera hög utdelning med hög utdelningstillvĂ€xt (LÄS mina 3 exempel pĂ„ aktier som presterat detta).

Idag handlas Intrum till hela 6,25% direktavkastning.

I slutet pÄ förra Äret skrev jag en artikel som fick rÀtt positivt omdöme. Den heter: Det viktigaste om Intrum, dÀr VD:n Anders intervjuades. Du kommer alltid fÄ en feeling om du tycker om en VD eller inte och min feeling kring Anders var riktigt god Àven om jag inte har hela karlns historik i ryggsÀcken.

Intrums tidigare VD, Anders Engdahl

 

IgÄr kvÀll meddelade dÄ Intrum att man ger Anders kicken med omedelbar verkan efter bara nÄgra Är pÄ posten. Det tycker jag var ovÀntat.

Anledningen? Ja enligt styrelsen sÄ behöver man ett annat ledarskap för att accelerera den stora omstÀllningen som Intrum gÄr igenom nu. Andrés Rubio Àr nu utsett till tillförordnad VD och han har mÄnga kvalifikationer som Intrum eftersöker. Det kan alltsÄ bli en permanent lösning

HÀr kan du lÀsa pressmeddelandet som uttrycker detta mycket mer luddigt.

Jag köpte mer aktier idag nÀr aktien dippar. Har styrelsen gjort det hÀr beslutet sÄ Àr det av en anledning och ett VD byte behöver inte vara negativt, sÀrskilt med tanke pÄ den potential som Intrum har efter transformationen. Bara att tacka och ta emot skulle jag sÀga.

”Intrum har en jĂ€ttespĂ€nnande potential framĂ„t som tyvĂ€rr inte sets i börskursen de senaste Ă„ren”, styrelseordförande Magnus Lindquist

8
0
Kommentera gÀrna :)x
()
x