Intrum har vuxit rätt kraftigt i min portfölj. Det har att göra med att jag fyllt på aktier i bolaget likt ett tomt passagerarplan inför avfärd, samt att aktiekursen stigit mycket på senare tid. Har ni inte lyssnat på det här avsnittet om Intrum tycker jag ni ska göra det.

Aktien i Intrum har rört sig uppåt med ca 40% sedan botten. Med det sagt så är dock kursen ner rätt mycket om vi kikar på helåret.

Det här är också den mest blankade* aktien på Stockholmsbörsen och det till anledning att man verkar inom en speciell del av finansbranschen där man sett en stor risk.

*Man blankar en aktie för att man tror att kursen ska gå ner framgent. Vi har tidigare sett storas kursrörelser uppåt när blankare lämnar sina case.

Bolaget har aldrig sänkt utdelningen på 14 år sedan man började med utdelning år 2005. Själv inkasserade jag över 2000 kr här förra månaden i utdelning och Intrum är ett av relativt få svenska bolag som trotsat normen att vänta med utdelningsbeskedet fram till hösten.

Ett tips är att lyssna på det senaste avsnittet där Investeraren intervjuar VD Mikael Ericson om den rådande situationen i.o.m. Corona:

Här ställs mängder av intressanta frågor som bland annat om Mikael själv tycker att blankarna är ute på hal is och om nedgången vi sett varit allt för impulsiv.
En sak jag själv tar med mig är resonemanget ca 28 minuter in. Där jämför Mikael Corona med den finanskris som var 2008/2009 där resultatet också blev hög arbetslöshet. Kontentan var att Intrum nog är mer mindre konjunkturkänsligt än vad man först kan tro.

Mikael Ericson, VD Intrum

Äger du Intrum eller något annat bolag inom samma bransch?
5 5 votes
Article Rating
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x