Jag har bott i min nuvarande stad i ca. 7 år. I staden finns en H&M butik som är alldeles ypperlig. Den ligger på det perfekta läget och har 2 våningar, 1 för dam och 1 för herr. Det gör att man slipper lida av det så kallade ”ingenmanslandet”

När jag idag var och scoutade lite i butiken så såg jag den där gubben igen. Gubben som alltid jobbat där, i alla fall ända sedan jag flyttat in. Det är något speciellt med honom. Man blir helt enkelt glad varje gång man ser karl´n.

Han skrattar, skämtar och ler mot kunderna som kommer fram till kassan. Även om det inte kan tyckas vara så mycket till världen så känns det på något vis kul att stå där i kön…för man tycker uppenbarligen om att höra honom prata. Han drivs av en passion som verkar vara bortom denna värld.

I ett tidigare uttalande har VD:n själv uttalat att rätt folk överallt är den näst mest viktiga faktorn i bolaget. Enbart potentialen att ta fram nya kollektioner med snygga och prisvärda kläder verkar vara viktigare.

 

Det är när man ser personer som dessa som man förstår det fantastiska värdet på bra personal. Även om det bara är en gubbe i H&Ms totalt 3,716 butiker så gör det skillnad, för det gör skillnad hos oss.

 

Varför skriver jag det här då?

Ja det kan man ju undra… Faktum är att H&M fått så galet mycket kritik på senare tid. Bloggare, poddar och andra fortsätter att häva skit över bolaget.

Det är fantastiskt lätt att skriva negativt om aktier som faller, inte sant? Då har man ju rätt och kritiken verkar vara befogad. Jag som tänker annorlunda däremot blir det svarta fåret, en avkomma uppenbarligen.

Men jag frågar mig själv, har H&M förändrats så pass mycket som folk tror? I det globala spektrumet fortsätter bolaget visa vinst och på det lokala planet fortsätter den skrattande gubben att skratta, precis som vanligt.

Jag är beredd att tro bolaget kommer fortsätta prestera framöver och att skratten i den lokala butiken fortsätter många år till.

 

Tänk på att aldrig investera något utan att själv först göra din egna analys och fundera vilka risker som investeringen ger just dig.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x