En av de vanligaste frågor som jag får och stöter på är troligtvis ”Varför äger du H&M”. Det är ju en väldigt bra fråga att ställa nu när vi kan se i backspegeln hur aktiekursen utvecklats.

För mig handlar det om att äga stabila utdelningsbolag över lång tid som som har förmågan att höja sitt värde och utdelningsandel. H&M är ett av Sveriges stabilaste utdelningsbolag och har under 42 år haft en positiv utdelningstrend.

Däremot vet vi att med fallande vinster och ett sämre kassaflöde så kommer utdelningen minska, that’s life. I år hölls utdelningen oförändrad på 9,75 kr. För att lösa problemet med för stor utdelning delade man upp utdelningstillfället i 2 delar, en på våren och en nu innan årsskiftet. Det här var givetvis en tillfällig lösning.

Någon som däremot tror på H&M fortsatta resa är den Norske hotellägaren Petter Stordalen som nyligen gick ut med att ha köpt ett rejält antal aktier i H&M.

”H&M är ett av världens bästa bolag”, säger han i en intervju med DI

Petter Stordalen har haft rätt tidigare, det kan man inte förneka. Frågan är om han även har rätt kring detta. Själv tycker jag att det ska bli extremt spännande att se vad bolaget beslutar om kring utdelningen nu i starten på nästa år.

I min aktieportfölj har nu Castellum seglat om H&M i värde, dels för att jag inte fyllt på i H&M så mycket den senaste tiden, dels för H&M’s för att kursen på aktien sjunkit givetvis.

Någon som också har H&M som ett kärninnehav i utdelningsportföljen är SparaKlokt.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x