Efter det att H&M presenterade sin senaste rapport i slutet på förra månaden så har aktien gått riktigt bra. I spåren efter rapporten så har flera större institutioner höjt sina riktkurser för bolaget.

Det var väl egentligen rörelseresultatet (EBIT) i rapporten som slog analytikernas förväntan med råge och fick aktien att skjuta uppåt. På 3 månader har aktiekursen faktiskt stigit med 23%, en syn som är ovanlig för oss ägare.

Många vet ju att jag bestämt mig för att hålla kvar i bolaget tills dess att man sänker utdelningen. Det verkar som att H&M jobbar in i det sista för att inte sänka denna. Det här har nästan börjat likna en preferensaktie…

 

Den 2:a april fick vi reda på att RBC höjer riktkursen för H&M från 140 till 165 kr. Samma dag fick vi även reda på att försäljningen för H&M i tyska klädbutiker steg med 7% under vecka 13 2019.

Idag fick meddelade också Kepler Cheuvreux att man höjer riktkursen från 140 kr till 160 kr.

Det här är lite intressant. Satte man en riktkurs på över hundringen när allt såg som mörkast ut så blev man mer eller mindre dumförklarad. Själv sätter jag aldrig riktkursen, men jag köper gärna bolag i problem som visat kvalité länge – för kvalité återkommer oftast.

När det kommer till utdelningsinvestering så finns det en uppsjö av bolag som är bra mycket bättre än H&M rent utdelningsmässigt. Du ska dock inte underskatta att bolaget aldrig sänkt utdelningen på 43 år.

Det, tillsammans med att bolaget nu sakta men säkert verkar gå medvind gör att jag ställer mig mer positiv. Men kom ihåg att alltid göra din egen analys innan handel.

 

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x