För en tid sedan fick vi reda på att H&M kommer hålla kvar sin utdelning på 9,75 kr. Samtidigt fick vi beskedet om ett förslag där det är möjligt att återinvestera utdelningen och tilldelas nyemitterade aktier i stället. Nu backar man dock det beslutet.

Att ett bolag delar ut pengar är A och O för mig som investerare. Däremot finns det kanske lägen då bolaget väljer att dela ut mindre för att i stället satsa på något som verkligen är viktigt. Lite så tror jag att H&M tänkte kring sin utdelning nu senast.

Vi vet att bolaget är hårt pressade bland konkurrenter när det kommer till onlineförsäljningen och det är väl först nu man börjat leda båten i rätt riktning genom att t.ex. ta bort frakten och göra andra satsningar. Genom att låta investerarna tilldelas aktier i bolaget kan man satsa mer online.

Smart, kanske du tycker? Men marknaden reagerade hårt kring detta och aktiekursen föll kraftigt. Och det var väl rätt reaktion. Många såg det här helt enkelt som ett rop på hjälp, vilket skapade ännu mer oro (som att det inte varit nog hitintills).

Anledningen till att man nu drar tillbaka det här förlaget är för att det ”är svår att genomföra utifrån både tekniska och tidsmässiga aspekter”, detta enligt en ny utredning.

Jag måste säga att jag blev väldigt fundersam kring det här. Vadå?

Har man kommit på först nu att det rent tekniskt ska vara svårt att utföra?

Och klarar nu bolaget av att dela ut allt, i stället för att låta aktieägarna få chansen att återinvestera utdelningen i nyemitterade aktier?

 

Senast igår satt jag och funderade på om det är dags att riva av plåstret. Att låta mitt största innehav (en gång i tiden), få lämna skutan. Jag kom aldrig fram till något faktiskt beslut…

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x