Jag som har relativt många bolag i min portfölj inser klart en nackdel när det kommer till att hänga med i alla rapporter. Oftast blir det bara att skumma igenom det viktigaste i Q3 rapporterna medan jag ger helårsrapporterna lite mer tid och engagemang.

För mig har rapportperioden börjat bra och här är några av de bolag som nyligen rapporterat.

 

Igår rapporterade mitt utländska bolag Johnson & Johnson ett riktigt bra resultat nu under Q3. Främst är det läkemedel (farmaceutiskt) som gått som tåget med en försäljningsökning på 15,4%!

Aktien var upp drygt 3%, vilket såklart gav positiv effekt i min utländska portfölj då JnJ är mitt största innehav där.

Bolaget har höjt utdelningen 54 år i rad och är du sugen på läsa mer kring detta kan du kolla in denna sidan.

Satt och lekte lite med deras kalkylator och kom fram till att du är dollarmiljonär idag om du köpte 93 aktier i bolaget 1972 och behöll aktierna med återinvesterad utdelning.

 

Handelsbanken var först ut bland storbankerna att idag den 18:e oktober rapportera. Räntenettot steg med 7% och slog alla analytikers förväntan skulle man kunna säga. Räntenettot är väldigt viktigt för bankerna och beskriver nettot mellan vad banken tar in i ränta på utlånade pengar och vad de betalar i ränta till kunderna.

I fredags hade bankerna en tyngre dag och jag beslutade mig att köpa på mig lite extra i mina banker. Det visade sig vara ett bra beslut då aktien steg kraftigt igår inför rapporten. Hur det går idag får vi se…

 

Investor hade det lite tyngre och samtidigt som deras substansvärde ökade (värdet på Investmentbolaget) så minskade resultatet. det fick till följd att Investor var ner nästan 1% igår.

Under dagen kommer jag troligtvis köpa lite mer Investor.

Det som är värt att notera från rapporten är att Johan Foressell har fortsatt förtroende för Ericsson och att valet av Ronnie Leten som ordförande i telekomjätten kommer gynna bolaget.

 

 

Fortsatta rapporter

Bland mina innehav rapporterar Atlas Copco idag och den rapporten har jag inte hunnit läsa. Imorgon är det Axfood som rapporterar och på fredag Castellum.

Jag önskar er en riktigt trevlig läsning 🙂

 

1
0
Kommentera gärna :)x
()
x