Jag har precis gjort klart en sammanställning som visar rabatten/premien i de populäraste investmentbolagen. Tänkte att det nog kan vara intressant att dela med mig av.

Det är nu första handelsdagen på det nya året och Stockholmsbörsen finner ingen nåd utan öppnar på rejält röda siffror. Bland alla röda siffror kan vi däremot finna fin rabatt i våra populära investmentbolag.

Jag sammanställde precis lite data från ibindex.se som visar den beräknade rabatten och premien för bolagen. Då tog jag även med snittet för de 3 senaste åren så att man har något att jämföra med:

 

De blå staplarna visar alltså vad den beräknade rabatten/premien är just nu medan de röda visar 3-års snittet. Bolagen är sorterade med hänsyn till vart du får högst rabatt just nu.

Idag får du alltså Investor 23% billigare än om du köpt varje enskilt bolag som ingår i deras portfölj vart för sig. Samtidigt får du betala ett högre pris för Latour (premie).

På senare tid har jag handlat en del Investor och Kinnevik men även fyllt på i mitt nya bolag Svolder. I grafen ovan ser vi att Öresund nu handlas till rabatt, något som inte hör till vanligheten då det 3-åriga snittet är över +12% (premie).

Passar du på att handla något Investmentbolag nu när rabatten på många håll är rätt stor? Tycker ni att något ser extra lockande ut?

 

23
0
Kommentera gärna :)x
()
x