Jag har under senare tid köpt fler aktier i Kindred (tidigare Unibet) med tanken att de även framöver ska kunna visa en god vinsttillväxt. Nu visar det sig att piloten själv köpt ett gäng aktier i bolaget.

Kindred är absolut inte min säkraste investering, men jag tycker att det ser lockande ut just nu. Har svårt att hitta ett bolag med så pass god historik och utdelningstillväxt inom kategorin ”spel”.

Gudarna ska veta att det här är ett bolag som kan påverkar väldigt mycket av politiska beslut. Det såg vi nyligen.

I senaste rapporten visade man på ett nytt rekord bland aktiva användare men rörelseresultatet sjönk rejält med tanke på den nya spellicensen som införts. Den här licensen trädde som ni vet in den 1:a januari 2019.

Igår meddelades det att VD Henrik Tjärnström köpt aktier för 3,5 miljoner kronor. Det här gjordes till kursen 80,52 kr vilket då motsvarar en direktavkastning på 7,3% räknat på årets utdelning som är 5,9 kr/aktie.

Idag äger Henrik 1,5 miljoner aktier värde ca 121 miljoner kr, enligt Holdings. ”Och det är väldigt mycket pengar”

Pilotskolan innebär i korthet att du gärna vill att piloten som styr ska sitta i planet och inte manövrera planet från marken via en fjärrkontroll. Om planet går under så går även piloten under.

Det här är ett klockrent exempel på Pilotskolan tycker jag. En kurs som rört sig ner, en marknad som börjat tvivla och så helt plötsligt går VD:n in med 3,5 friska miljoner på rådande kurs.

Jag sitter gärna kvar i det planet. Troligtvis är det bara en motor som börjat hacka tillfälligt och inget värre.

 

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x