Då är startskottet avfyrat för EQT’s del. Och vilket startskott det blev! Som jag skrev i ett inlägg tidigare tecknade jag mitt intresse för 150 aktier som jag också fick tilldelat under gårdagen. Aktien gick upp 34% under en enskild dag. Vad ska man göra nu med EQT? Sälja, köpa, behålla?

 

Sälja, köpa eller behålla EQT?

Om vi kikar i flödet verkar många vara ense om att sälja EQT efter gårdagens uppgång:

 

Om jag ska gå in lite på hur jag tänker så har jag valt att behålla mina EQT. Med andra ord ligger det fortfarande 150 aktier i min depå.

 

”Men, är du inte sugen på att ta hem vinsten?”

Hade jag varit intresserad av att teckna EQT för att sedan sälja direkt efter noteringen så hade jag inte tecknat alls. Jag gick in i bolaget för att jag tror att de kan leverera riktigt fint värde för mig på sikt och det är själva idén bakom alla mina investeringar.

Jag går inte in i ett bolag för att jag tror att deras nästa Q3 rapport kommer vara suverän och att jag efter den kan sälja.

Jag går inte in i ett bolag för att jag tror att deras nya förvärv inte blivit in-prisat i aktiekursen ännu, för att sedan sälja när den blivit in-prisad.

Tvärt om, jag går in i bolag för att jag litar på att personerna bakom och företaget i sig kan leverera långsiktigt värde åt mig. Jag går in för att jag tror att bolaget kan låta mina pengar jobba åt mig på sikt, så att jag själv slipper jobba för mina pengar.

I boken Rich Dad, Poor Dad får vi läsa om två 9-åriga pojkar som frågar en av deras rika pappor om hur man blir rik. Pappan utsätter dem för ett test där han erbjuder dem en högre lön på det extra lördagsjobb som pojkarna har. Från 10 cent i timmen till 25 cent i timmen.

Scenariot visar hur majoriteten av människor tänker. Vi är giriga. Vi tar hellre en säker tusenlapp idag än att vänta 5 år på att denna troligtvis ska förvandlas till två tusenlappar.

Jag säger inte att de som sålt EQT gjort fel. Absolut inte. Det finns lika många investeringsstrategier som det finns investerare. Tvivlar man på att EQT ska kunna få dina pengar att jobba åt dig så är det nog rätt att kliva av här och nu.

Roligt är i alla fall att alla vi som valde att teckna EQT via Avanza fick tilldelning. Jag var lite fundersam hur det kunde bli såhär så jag beslutade mig för att fråga allas vår investerare Investeraren.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x