När jag skriver detta har EQT släppt sin rapport och aktien är upp +20% intra-dag. Kursen kan givetvis svänga mycket under senare delar av dagen men jag kan samtidigt inte sluta förvånas över EQT.

Om man ska dra det viktigaste ur rapporten så är det väl förvärvet av Exeter Property för 1 870 miljoner dollar. Själv har jag dålig koll på Exeter, mer än att man förvärvar, utvecklar och leasar ut industrifastigheter, kontor och lite annat.

Det här är väl också själva tesen med min investering i EQT. Jag älskar EQT som bolag och det man gör. Samtidigt bryr jag mig mindre om vad EQT väljer att köpa, utveckla och sälja. Därigenom behöver jag egentligen inte veta mer om Exeter.

Resultatet för helåret 2020 blev 0,297 EUR/aktie. Det var 69%(!!!) högre än föregående år.

Utdelningen höjs med 9% från till 2,4 kr/aktie som betalas ut 2 gånger per år. Självklart undrar man varför inte utdelningen höjdes mer, med tanke på resultatet. Jag skulle väl tycka att utdelningen är väldigt sekundär i EQT. Däremot håller jag med Svolders VD Ulf att ett noterat aktiebolag ska ha utdelning och att det är nyttigt med en sådan. Det har jag alltid tyckt, men jag vet att ni är många som inte håller med mig.

Vidare funderar EQT på att sälja Flying Tiger tillbaka från där man köpte det. I nuläget finns inte så mycket kommentarer kring detta mer än att Corona fördröjt en börsnotering.

Det här är jättesynd då jag fullkomligt älskar att handla på Flying Tiger. Men fru KTM handlar betydligt mer där… det ska gudarna veta. Men ännu en gång litar jag på EQT’s förmåga att fatta beslut och inser att jag själv aldrig kommer kunna sitta på lika mycket fakta som ledningen i bolaget.

 

 

 

 

Sälja nu?

Spoiler alert

It's Not Going To Happen Gif – Confessions of a Book Geek

2.8 11 votes
Article Rating
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x