Få gick nog miste om Disneys kursrörelse igår. Aktiekursen steg med hela 11.5% och just nu vädrar investerare den största framtidstron någonsin inom bolaget. Men, varför är då det här ett av mina största investeringsmisstag?

När jag var liten hade jag och min syster alltid Disneyfredag. Back in the days fanns ett program som hette Disneydags. Minns än idag hur mamma poppade sådana goda kastrullpopcorn som vi fick dela på. När popcornen var slut satt jag alltid och gnagde på de där hårda majskornen som inte lyckats poppa samtidigt samtidigt som jag såg Kalle Anka skälla ut sina 3 systersöner.

Nu visar Disney prov på ytterligare en fantastiskt trevlig fredag genom att bjuda på den bästa intra-dagen på 10 år (+11,5%). Marknadsvärdet steg till otroliga 23 miljarder dollares. ”Och det är väldigt mycket pengar”

Disneys fans tappade verkligen hakan när de fick se priserna för Disney Plus (deras egna streamingtjänst) som var lägre än väntat. Det tillsammans med en väldigt fin plan gör att Disney Plus nog kommer bli populärare än vad vi först trodde.

Netflix var ner 4,5% samma dag. Men vad hade vi att vänta oss? Jag menar, vad kommer en barnfamilj faktiskt välja? En dyr tjänst där du kan välja att se tredje säsongen av Stranger Things eller en mer prisvärd där du kan sätta barnen framför Janne Långben och hans vänner? Svaret är givet.

SAMTIDIGT släpper Disney teasern för Star Wars Episode IX. Den fick då mig att göra i brallan både en och två gånger:

 

Vad är då mitt största misstag och det jag vill dela med mig av? Jo, detta:

I slutet på förra året sålde jag av kanske 1/5 av den här fantastiska jätten. Problemet är att jag aldrig ska sälja bolag som går bra. Det är sen gammalt.

Hur roligt tror ni det är för mig att köpa Disney nu till $130 då jag sålt för en bra bit under $120. Det blir en extra negativ psykisk effekt. Men köper jag idag vet jag också att bolaget kommer stå högre om drygt 10 år.

Så näe, gör inte samma misstag som mig.

Någon här som har Disney i sin portfölj? Vad tror ni om framtiden?

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x