Mitt sparande har nu förts över till Avanza och med det skrivet så är bössan laddad inför slutspurten på året. Som utdelningsinvesterare finns det egentligen sällan något dåligt tillfälle att fylla på sin portfölj, men det är klart att läget känns extra lockande just nu med tanke på nedgången.

För att dra en lång historia kort så har jag fokuserat rätt mycket på att köpa Holmen B. Aktiepriset har fallit med i runda slängar -20% sedan toppen i September, utan att några banbrytande nyheter släppts som varit en kioskvältare inom bolaget.

Läste nyligen i DI:

Det finns inga bolagsspecifika nyheter ute på nyhetsbyråerna och inga kända analysförändringar. En skogsbolagsanalytiker som Di talat med menar att oro kring Kinas efterfrågan på massa kan vara en förklaring till nedgången. Han tillägger samtidigt att råvarusektorn generellt sett har varit svag under den senaste tiden.

…tänk ändå att vara ”skogsbolagsanalytiker”. Herre jösses så spännande det låter 😀

Det är dock inte bara Holmen som tappar mycket på senare tid. Även dessa välkända Svenska bolag inom skogsbranschen har fått sig en stadig smocka:

För er som vill läsa mer om SCA så har aktiepappa skrivit ett nytt inlägg rörande bolaget.

Jag gillar Holmen i en utdelningsportfölj då man haft en positiv utdelningstrend sedan finanskrisen 2008. Utdelningarna har haft en bra tillväxt och just nu handlas bolaget till en direktavkastning på 3,43%

Under året har man dessutom utfört en aktiesplit så nu är varje enskild aktie billigare och det går därigenom lättare för oss småsparare att handla mindre poster. Hos Avanza får du nu prick 3 aktier för 1 kr i courtage. Helt okej!

Själv tycker jag att det känns tryggt och framtidssäkert att ha skog i portföljen. Holmen är dessutom mer än skog och verkar även inom trävaror, papper och energi.

Köper ni något inom skog just nu eller vad handlar ni? Kanske handlar ni inte något utan väntar på att den negativa trenden ska vända?

 

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x