Idag presenterade Castellum sina resultat för det gångna året i sin bokslutskommuniké. Tycker att det var riktigt trevlig läsning med många goda nyheter rörande bolagets framtida utveckling.

Länk till rapporten för 2017 hittar du här.

Castellum föreslår en höjning av utdelningen till 5,3 kr / aktie från tidigare 5 kr / aktie. Det innebär en utdelningstillväxt på 6%. Denna höjning innebär att Castellum nu höjt utdelningen 20 år i rad. Med andra ord har bolaget enbart 5 år kvar innan utnämnande till utdelningsaristokrat.

Själv hade jag aningar om att utdelningen skulle höjas, men 6% var ändå mer än jag förväntat mig. I rapporten kunde vi läsa att 2017 blev ett rekordår för Castellum tack vare en fin och rätt placerad portfölj och andra fina framgångsfaktorer.

Samtidigt ska man vara medveten om att utdelningshöjning förra året var betydligt högre på 17,6% och att Castellum historiskt haft väldigt hög utdelningstillväxt:

 

Henrik Saxborn, VD för Castellum, tycks njuta av den fina utdelningshistoriken och avslutar sina VD-ord med:

Avslutningsvis är jag stolt över att Castellums utdelningstradition
fortsätter och att styrelsen för
tjugonde året i rad föreslår en höjd utdelning.

På något vis tänker jag att ett bolag som hela tiden höjer utdelningen och som har en fin historik inte gärna vill bryta den fina trenden. Tänk dig att du gått på gymmet 3 dagar i veckan under ett halvår; det vore väl eländigt att bryta den fina trenden? 😉

Trots stora investeringar håller sig Castelllum på 47% belåningsgrad. Att belåningen inte är galet hög ser jag som positivt då en höjd ränta kan straffa de som spelat för aggressivt och ökat belåningsgraden.

Vidare skrivs det att behovet av lokaler kommer vara fortsatt stort i och med att svensk industri och tjänsteproduktion fortsätter växa.

Genom åren har jag gjort 33 stycken köp i Castellum, och ännu har jag aldrig sålt en enda aktie. GG

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x