Idag rapporterar mitt näst största innehav Castellum sina resultat för Q3. Kan inte säga att jag lusläst rapporten men i mina ögon ser det riktigt lovande ut.

Jag satt i alla fall på spänn och väntade inför rapporten. Rapporten för årets Q1 släpptes 07:30 och Q2 08:00. Samtidigt släpptes förra årets Q3 kl 13.00 så det var lite svårt att veta hur länge väntan skulle bli…

 

Hursomhelst…

Hyresintäkterna landade på 3 866 miljoner kr, vilket var klart över analytikernas förväntan på 3 166 miljoner kr. Förvaltningsresultatet (som används för att underlätta jämförbarheten inom fastighetsbranschen) blev 1956 Miljoner kr och analytikernas mått var här 1492 miljoner kr.

Henrik Saxborn som är VD i Castellum ser ljust på framtiden och påpekar vikten av god hållbarhet. Dessutom påpekar han vikten av att tillgodose hyresgästernas behov av digitalisering. Det här tycker jag är viktigt; framtidstankar och att ständigt arbete för att höja värdet till kunderna.

”Hållbarhet” kan givetvis vara ett rätt luddigt begrepp. Såhär förklarar Henrik det:

Vi är självfallet medvetna om att hållbarhet är ett ganska
luddigt begrepp. I Castellums värld ser vi hållbarhet
mycket vidare än bara ren luft och god arbetsmiljö. Det
gäller också att underlätta för människor i det dagliga
arbetslivet eller att bidra till att så många som möjligt
kan få ett meningsfullt arbete.

Det jag skarpt gillar med Castellum är att deras belåningsgrad enbart är 49%, vilket jag tycker känns defensivt och pålitligt. En allt för stor belåningsgrad ökar givetvis risken. Dessutom gillar jag utdelningshöjningarna som detta år blev hela 18%. Det skulle förvåna mig om utdelningen inte höjs nästa år.

Äger du också Castellum eller har du planer på att plocka in bolaget i portföljen?

 

 

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x