Ett bolag som visat hålla hög kvalité fortsätter i regel hålla hög kvalité. Castellum är inget undantag och idag såg vi i rapporten för q4 2019 att bolaget höjer utdelningen för 22:a året i rad.

Utdelningshöjningen blev helt okej ändå. Den organiska utdelningstillväxten landade på 6,6%, från 6,10 kr/aktie → 6,5 kr/aktie. Vissa hade kanske hoppats på en ännu högre utdelning, med tanke på att förra årets utdelningshöjning landade på hela 15%.

Castellum är mitt 2:a största bolag i Portföljen sett till marknadsvärde. Enbart Johnson & Johnson är större. Självklart är jag nöjd över detta och just nu är jag rätt säker på att Castellum kommer bli Sveriges enda utdelningsaristokrat (+25 år med i rad höjd utdelning).

Trots det var Förvaltningsresultatet lägre än väntat (specifikt nyckeltal inom fastighetsbranschen). Det landade på 766 miljoner kr och där hade analytikerna väntat sig 802 miljoner.

Positivt är dock nettouthyrningen blev starkare än motsvarande kvartal föregående år. Här kommenterar dock VD Henrik Saxborn att nettouthyrningen kan svänga väldigt mycket från kvartal till kvartal då företagen är mån om att flytta och hitta rätt lokaler som passar just dem.

*Tecknade nyuthyrningar under perioden minus uppsägningar för avflytt.

Belåningen har minskat och ligger nu enbart på 43%. Det tycker jag är defensivt och fint. Särskilt med tanke på vilket läge vi kanske står inför.

Castellum har från 2009-2019 givit en totalavkastning på i snitt 18% per år. Självklart är det här en fantastiskt siffra att blicka tillbaka på.

 

 

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x