Jag tycker att det hänt väldigt mycket inom investmentbolagen på sistone. Därför har jag sett till att uppdatera vilken rabatt/premie respektive handlas till idag. Kanske får du inspiration till vad du ska köpa härnäst.

Mitt mest lyckade köp under pandemin var troligtvis investmentbolaget Svolder som investerar i små och medelstora bolag. Oron kring de mindre bolagens överlevnad var betydligt större och det fick också aktiekursen i Svolder att vika. Här var det bara att köpa medan det fanns läge.

 

De rabatter vi såg på rapporterat substansvärde i många investmentbolag har tyvärr försvunnit. I den här tabellen ser du vilka som handlas till rabatt och vilka som handlas till premie. Högst premie hittar vi hos Creades medan du får bäst rabatt i Vostok new ventures.

För att lära dig mer om rabatt/premie kan jag rekommendera min sida där jag lättsamt förklarar detta.

För min egen del tycker jag att Lundbergs kanske ser mest attraktivt ut just nu. I alla fall om vi jämför historisk rabatt kontra nuvarande rabatt (egentligen premie). Lundbergs har mycket fastigheter och därigenom är jag inte särskilt intresserad då min portfölj redan innehåller mycket inom den branschen.

Lundbergföretagen tog tillfälligt beslutet att inte lämna någon utdelning för 2020. Det här kan dock komma att ändras. DI ställde den här frågan tidigare till Fredrik Lundberg

Lundbergs två största börsnoterade innehav – Hufvudstaden och Holmen – lämnar utdelning. Betyder det också att Lundbergs kommer att lämna utdelning till ägarna i höst?
”Det har vi inte tagit ställning till ännu. Det är lite tidigt att bestämma oss för den saken.”

 

3.7 7 votes
Article Rating
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x