Idag kom det ny information om att Axfood går med vid starten av ett nytt nätapotek tillsammans med Novax och entreprenörerna bakom LensOn*. Det har tidigare enbart varit möjligt att handla receptfria läkemedel hos Axfoods butiker, men nu blir det alltså ändring på detta.

Affärsidén låter intressant då man vill utvidga sortimentet och låta kunderna handla billiga apoteksvaror direkt via nätet. Kunder kommer alltid dra sig till det som är smidigt och billigt.

Själv handlar jag en del hälsoprylar via diverse nätapotek och tycker det är enormt smidigt. Faktiskt mycket smidigare än att handla kläder som man inte vet ifall de passar eller ej.

Tycker att det är viktigt att Axfood fokuserar mer på e-handel framöver då det fullkomligt exploderar. 2016 växte e-handeln med hela 16% enligt e-barometern. Trenden fortsätter uppåt.

Vi vet ännu inte vad nätapoteket kommer att gå under för namn men vi vet att Axfood investeringsdel är hela 28%.

VD:n för Axfood Klas Balkow skriver såhär:

Axfood arbetar ständigt med att stärka köpupplevelsen för kunderna. Genom att vara delaktiga i starten av ett nätapotek har vi möjlighet att i framtiden göra det lika smidigt för kunderna att beställa receptbelagda läkemedel som receptfria.

Klas Balkow, VD Axfood

Jag älskar verkligen att Axfood tar till sig av framtiden och fokuserar på viktiga områden som dessa. När väl apoteket blir klart får man ta och beställa lite tandkräm för att se om det håller måttet. Som jag ser det verkar det vara en hel del bra investerare med i satsningen.

Jag äger idag 101 aktier i Axfood och har totalt investerat 14.000 kr i bolaget.

Direktlänk till bolaget hos Avanza

Läs hela pressmeddelandet hos Axfood

Idag passade jag på att köpa på mig lite extra aktier.

Visste du?

Förra året delade Axfood ut hela 9 kr per aktie i utdelning till sina aktieägare. Då var 4 kr av dessa dock en extrautdelning.

*LensOn är ett bolag som säljer billigare glasögon på nätet

0
Kommentera gärna :)x
()
x