Ett känt uttryck som vi oftast hör lite då och då är ”Har du för många bolag i din portfölj så blir det svårt att vara up-to-date i alla bolag”. Nu dimper det ner 10 rapporter för k1 de närmaste 3 dagarna och självklart blir det då en del att läsa.

Dessa rapporter är nu på gång:

Tisdag 23/4

Swedbank

Axfood 

Diös

Cloetta

 

Onsdag, 25/4

K2A

Handelsbanken

Atlas Copco

 

Torsdag 26/4

Tieto

Klövern

Kinnevik

 

Alla dessa bolag äger jag alltså i min Portfölj idag och som ni ser blir det en riktigt händelserik vecka.

 

För mycket att läsa?

Själv väljer jag att inte lägga allt för mycket tid på delårsrapporterna utan ser hellre till att granska årsredovisningarna lite noggrannare. Oftast blir det att jag enbart läser igenom VD orden och kanske kollar på någon sammanfattning från Di TV (en fördel med att äga större bolag).

Sedan kan jag väl passa på att nämna att jag inte väljer att sälja p.g.a. en dålig rapport. Det finns givetvis undantag, men oftast tycker jag att bolaget förtjänar fler chanser.

Det jag däremot ser till är att bygga upp en liten extra kassa inför rapportfloden då det kan uppkomma fina lägen i bolag som historiskt presterat bra men där säljtrycket blir allt för stort p.g.a. en dålig rapport. Marknaden hatar osäkerhet, och detta bör utnyttjas!

Tack vare lite extra utdelningar här och där så har jag ändå 10.000 kr som kan komma till fin användning nu under veckan. Så bössan är laddad…

 

Självklart ska jag försöka sammanfatta det viktigaste från rapporterna här på bloggen hade jag tänkt.

Tänker ni på att ha lite extra kassa inför rapporterna och hur väl granskar ni dessa? 🙂

Hoppas ni får en riktigt trevlig månad än hur tungt måndagar må kännas.

 

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x