SÄ var det dags för Castellum att visa sina siffror och dÀrmed sammanfatta 2020. Det blev i stort sett bara positiva nyheter och Castellum visar Ànnu en gÄng varför de utgör en topp-placering i min portfölj.

Det Ă€r givetvis glĂ€djande att se utdelningen som föreslĂ„s till 6,9 kr/aktie. Året innan var utdelningen 6,5 kr/aktie. Analytikernas prognos var att denna skulle höjas till 6,73 kr.

 

I procent rÀknat blev utdelningshöjningen 6,2%. Det hÀr Àr alltsÄ nÄgot mindre Àn föregÄende Är dÀr den landade pÄ 6,6%. Vad som Àr fascinerande med Castellum Àr att man nu höjt utdelningen 23 Är i rad samt att man presterat en genomsnittlig utdelningstillvÀxt pÄ över 11% Ärligen. Blir Castellum Sveriges första utdelningsaristokrat? Ja det skulle i alla fall jag tippa pÄ.

Ännu mer fascinerande Ă€r att man lyckades höja utdelningen Ă€ven under finanskrisen 2008/2009.

Kikar vi pÄ vad som ligger till grund för utdelningen sÄ Àr det förvaltningsresultatet. Denna landade pÄ 12,35 kr/aktie, en ökning med 7% frÄn föregÄende Är. Castellum delar alltsÄ ut 56% av detta. Man har med andra ord stor potential att anvÀnda resten till att fortsÀtta vÀxa.

Castellum handlades senast till 208 kr och dÀrför fÄr du en direktavkastning pÄ 3,3%. SubstansvÀrdet angavs i rapporten till 214 kr/aktie och dÀrmed handlas Castellum till en liten rabatt.

Jag har köpt vÀldigt mycket Castellum nu nÀr oron för deras kotor varit vÀldigt stor.

Min gissning Àr att aktien i Castellum stiger vid börsöppning

 

 

4.1 8 votes
Article Rating
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x