När bloggaren Två Månadslöner trädde fram på scenen för en tid sedan så såg jag samma passion i honom som jag själv upplevde. Jag fick där och då lite frågor om bloggande och jag märkte tidigt ett stort driv hos denna individ. Nu har jag fått äran att läsa boken Två Månadslöner som jag varmt kan rekommendera alla där ute. 

{

”Det bästa enligt mig är att leva ett vanligt liv, men lite annorlunda än dom flesta. Lägg undan lite pengar, skaffa en sidoinkomst som är rolig, lär dig något som andra inte kan, bli bättre på det du gör, lägg mer tid på familjen, amortera extra på lån, förbered dig för sämre tider och sprid kärlek

-Två månadslöner

Image

Boken Två månadslöner

På bilden till det här inlägget ser du junior KTM i full fart med att snart sätta tänderna i något av de två exemplaren som Två Månadslöner (TM) skickat mig. Ett exemplar ska jag behålla själv, medan det andra är tänkt som en gåva till en när och kär. Det är också ett viktigt budskap i boken som författaren trycker på; allt är inte pengar utan en viktig del i livet är att sprida kärlek. Få ekonomiböcker belyser det tillräckligt.

Sensmoralen i boken är rätt tydlig. Att spara och investera kommer nästan garanterat göra dig rik, men vad som inte är garanterat är hur lång tid varje individ har kvar att vandra på jorden. Att leva livet samtidigt som du sparar är nyckeln.

Vad jag själv gillar med boken är att den är skriven på ett personligt sätt med en intressant inblick i författarens liv och val. Det här är ingen tråkig faktabok, även om du får lära dig en hel del matnyttigt som du kan dra nytta av. Tyvärr finns det allt för många tråkiga aktieböcker och poddar där ute, och TMs bok är väl ett exempel på hur jag själv skulle skriva.

 

 

{

”Genom åren insåg jag att man inte kan leva i drömmarna. Man behöver leva livet idag.”

 

Det finns en hel rad intressanta kapitel att gå igenom i boken. För den sakens skull är boken inte tungläst utan kapitlen är rätt korta och tar upp det viktigaste skulle jag vilja påstå.

Om jag skulle ge någon typ av konstruktiv feedback så vore det att en viss tråd saknas. Med det menar jag att vissa kapitel kanske skulle kunna komma i en annan ordning. Det här är nog extra viktigt för de som är nya på börsen.

Utöver det kan jag tycka att vissa stycken är lite för långa och täcker ibland en hel sida. Det blir lätt jobbigt att läsa då. 

Framöver kommer det gå att kontakta Två Månadslöner via Twitter för att köpa ett exemplar av boken, men just nu samlar han nog in all feedback han kan först..

26
0
Kommentera gärna :)x
()
x