Jag har sett till att uppdatera min lista på mina absolut topp 10 aktiepoddar som jag brukar lyssna på. Märk väl att det här är enbart enligt mitt tycke och listan har ingen generell statistik involverad. Det här är helt enkelt vad jag lyssnar på just nu, vecka efter vecka och månad efter månad.

1. Investerarens Podcast

Investerarens podcast har länge legat etta på min lista, och detta med all rätt. Jag tycker att du helt klart inte kan hitta något bättre när det kommer till aktiepoddar. Klockrent och en 10 av 10 helt utan tvekan.

Nicklas Andersson a.k.a. Investeraren är eldsjälen som driver den här podcasten och jag har tidigare sagt att Nicklas skulle kunna driva en podd om fönsterputsning och den skulle fortfarande vara intressant.

”Mycket spännande intervjuer, inte alls för svår kunskapsnivå och en hel drös av engagemang” – så lyder min motivering.

Stort grattis!

 

2. Kvalitèts Aktiepodden

”Kvalitéts Akschiepodden” är en podd som verkligen visar vad ordet kvalité innebär. Här ligger fokus på att hitta bolag vars aktier är undervärderade (värdeaktier) och där det kan finnas köplägen.

Du får en ökad förståelse bland de lite mindre bolagen (mid-cap) som kanske inte pratas om allt för mycket där ute. Mycket bra grund i din podcastportfölj.

Trots att podden kanske inte tar upp så mycket beträffande utdelningsinvesteringar så har man för avsikt att varje år plocka ut en utdelningsportfölj som de sedan redogör för i avsnitten.

 

3. EFN Börslunch

Här får du ett avsnitt varje vardag och i regel är det mycket spännande innehåll. Frekvensen gör att du ständigt kan hålla dig up-to-date kring vad som händer och fötter där ute. Oftast är det intressanta gäster på besök.

Det pratas väldigt mycket bolag och knappt något kring sparande och allmänt investerings-tänk. Men det är bra, för jag behöver en podd där kan öka min kunskap beträffande bolagen.

4. Sparpodden

Jag vet att många säger att Sparpodden var bättre på Gùnter Mårders tid. Samtidigt tycker jag att podden repat sig rejält allt sedan Alexander Gustavsson trädde in i rampljuset.

Här pratas det vilt om olika saker och allt som oftast kommer det spännande ämnen på agendan. Det finns en uppsjö av avsnitt så är du sugen på att inta rejält med aktiekunskap så har du lite att göra.

5. Börspodden

Det här är egentligen en sjuk jäkla podd. Gillar du inte att lyssna på negativt snack så bör du inte ta med denna, för det blir det mycket av här. Äger du Mekonomen borde du inte heller lyssna, samma gäller H&M.

Johan och John pratar mycket bolag och jag tycker främst att den här podden är bra vid rapportsäsongen då det pratas mycket rapporter kring mina bolag.

Börspodden har karaktär, helt klart!

 

6. Avanzapodden

Det här är verkligen podden för dig som är lite nyare på börsen. Dock så tycker jag om repetition och även jag lär mig mycket av att lyssna Avanzapodden.

I podden hittar vi Johanna Kull och Nicklas Andersson som utgör en fantastisk duo. Med andra ord knep Nicklas 2 st topp-6 platser i den här listan.

Bortsett från investeringskunskap så får du även en hel del riktigt spännande statistik presenterad. Avsnitten känns levande och inte alls tråkiga.

7. Svd Börsplus

Ny på listan är Svd Börsplus som jag börjat följa. Anledningen till en topp 10 placering är att det diskuteras mycket bolag och att man sammanfattar deras analyser på spännande case.

Podden kan kännas lite stel när man lyssnar på den och jag önskar att man hade kunnat sväva ut och våga lite mer. Innehåller är dock klockrent.

8. Framgångspodden

Trots att det här inte är en podd om aktier och börsen så är det helt klart en favorit i min lista. Här får du som lyssnare mängder av tips kring hur du kan bli mer framgångsrik samt hur du kan förbättra din vardag till en mer hälsosam och lycklig sådan.

Då vi enbart lever en viss tid är det viktigt att göra det bästa av tiden, och Framgångspodden kan verkligen hjälpa dig med detta.

9. Market Makers

Market Makers är en podd där mycket står på menyn. Här går det undan och det pratas en hel del fikonspråk som inte förklaras direkt, varpå den här podden passar den lite mer avancerade lyssnaren.

Spännande intervjuer och mycket bolagssnack från både Sverige och utrikes.

 

10. Rika tillsammans

Rika Tillsammans och Jan Bolmessons Rika-Tillsammans-Portfölj var egentligen startskottet för min egen investeringsresa. Det bästa med den här podden är att man verkligen djupdyker kring viktiga teorier och områden inom sparande och allmänt investeringstänk.

Sällan tas specifika bolag upp i podden.

 

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x