Efter det att jag lyssnat på ett av Lyxfällans poddavsnitt fick jag svar på 2 frågor som jag länge gått och grunnat på. Frågorna relaterar till själva tv-programmet. Det är just den här typen av innehåll som jag tycker är mest intressant i podden.

För att förtydliga vill jag säga att detta inlägg Inte är sponsrat.

 

Fråga 1:

Hur kan det vara så att ni säljer alla saker som deltagarna har så pass billigt på Loppis eller till en återförsäljare? Deltagarna hade kunnat få bra mycket mer om de annonserat ut sakerna på nätet. Lurar ni inte deltagarna?

Svaret från Lyxfällan: Anledningen är att vi oftast har en stor tidspress. Varje dag tickar det iväg pengar p.g.a. deltagarnas ofördelaktiga lån. Att få in pengar snabbt är extremt viktigt.

Dessutom finns det sällan lika högt värde som man tror för gamla teknikprylar etc.

Min kommentar: Som flitig tittare av Lyxfällan har jag alltid funderat varför de säljer sakerna så billigt. Jag får nästan ont i magen varje gång jag ser det.

Var själv på en av deras loppmarknader för ett par år sedan. Där köpte jag 5 st spel till XBOX360 för ett extremt undervärderat pris. Hade med lätthet kunnat sälja dem redan samma dag för säkert det dubbla och då överdriver jag inte.

Samtidigt är det väl som de säger; pengar ska in och pengar ska in snabbt! Men visst skär det säkert i våra hjärtan som trogna sparare att se saker slumpas ut så billigt.

Gjorde jag då rätt i att köpa spelen så pass billigt eller skulle jag bett om att få betala mer? Nåväl, jag må vara snäll men jag är inte dum.

 


Fråga 2

Hur ser ni vad en deltagare lägger på exempelvis läsk eller godis en vecka? Kontoutdragen berättar ju bara vart personen handlat och inte exakt vad som handlats.

Svar från Lyxfällan: Tydligen finns det här inget magic-trick. Det Lyxfällan gör är helt enkelt att göra lösa studier och exempelvis fråga nära och kära hur mycket deltagaren konsumerar. Får de då som svar att det går 1,5 liter läsk per dag är det lätt att räkna ut totala årskostnaden.

Oftast är det även så att deltagarna själva är transparenta och själva meddelar i kulisserna vad pengarna går till.

Min kommentar: Har faktiskt gått och funderat på detta själv och nu fått svaret. Det känns som väldigt lös fakta. Nu har jag alltså fått svaret och det ligger ingen rocket science bakom utan vanligt hederligt grått arbete.

Kan tänka mig att det måste vara ett otroligt jobb som läggs ner för att sammanställa allt till ett avsnitt, särskilt om det är ett mer komplext fall. Samtidigt är det väl inte Patrik och Magnus som sitter och gör detta skulle jag tippa på. Men vem vet?

”Deltagarna själva är så pass transparenta och själva meddelar i kulisserna vad pengarna går till” – det här tycker jag låter lite konstigt. I de allra flesta avsnitt har det varit så att deltagarna framstått som helt obildade och har 0 koll på vad de faktiskt lägger pengarna på. Men det drar väl tittarsiffror antar jag.

Det som Lyxfällan rider på är att många tycker om att se andra som har det sämre än sig själv, det är i alla fall min tro. Hade människor mått dåligt av att se sådant så tror jag inte programmet fått så många säsonger som de nu har. Just saying.

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x